Surse: Chitic le-a cerut angajaților din Primărie „tratați-l pe Bîrjoveanu ca pe oricare alt consilier!”

Primarul Dragoș Chitic le-a cerut imperativ angajaților din Primărie să nu uite că Romel Bîrjoveanu este un consilier ca oricare altul, anunță surse neoficiale apropiate de instituția pietreană.

Primarul Chitic le-a pus în vedere angajaților instituției să procedeze în consecință la orice solicitare a respectivului consilier care era învățat ca unii funcționari să-i ofere informații sau documente într-un regim preferențial, de parcă e nu un consilier local (ca oricare altul) ci un fel de primar sau viceprimar neoficial.

Conform Legii Administrației Locale, consilierii locali primesc cu celeritate (imediat sau in maximum 10 zile) orice informație sau document public necesare atât pentru a vota în cunoștință de cauză dar și pentru a cunoaște activitatea Primăriei. Însă, ca la orice instituție, solicitarea și răspunsul trebuie să urmeze un traseu legal, cu o solicitare (măcar verbală) adresată celui care conduce instituția, nu pe principiul „dați-mi acum, nu contează că nu știe primarul/viceprimarul, că eu sunt Gigel/Dorel/Romel!”.

Reamintim că acest pas spre normalizarea relațiilor instituționale Primărie (Primar) – consilierul Bîrjoveanu intervine după ce Dragoș Chitic și-a dat demisia din funcția de președinte PNL Neamț și apoi conducerea organizației județene a dizolvat Biroul Local PNL Piatra Neamț în care Bîrjoveanu avea funcția de prim-vicepreședinte.

Reamintim că același Bîrjoveanu a fost candidatul PNL pentru funcția de viceprimar de Piatra Neamț (competiție pierdută cu brio) și apoi a fost anunțat (autointitulat?) drept șef al Grupului PNL din CL Piatra Neamț.

Deși în postarea de pe facebook în care și-a anunțat demisia din funcția de președinte PNL Piatra Neamț a dat niște explicații vagi, ulterior, în cadrul discuțiilor din forurile PNL, Chitic a recunoscut că principala cauză ține de atmosfera tensionată întreținută în sânul echipei liberale de Bîrjoveanu.

D.V.

One thought on “Surse: Chitic le-a cerut angajaților din Primărie „tratați-l pe Bîrjoveanu ca pe oricare alt consilier!”

  1. Doi neica nimeni fara meserie care au pus mina pe acest oras datorita unei populatii de imbecili patologici tiganizati si manelizati fara pretentii si care voteaza numai hoti,la fel ca ei, la conducerea acestui oras de 20 de ani si dupa aia se intreaba de ce nu se face nimic.

    Nu se face nimic imbecililor pentru ca cei pe care ii votati sunt niste hoti fara profesie a caror singur scop este sa va fure banii pentru bunastarea lor si a amicilor lor,alti neica nimeni analfabeti,care s-au imbogatit traficind terenurile si bunurile acestui oras.cu ajutorul ”slugilor” votate de voi,manelistilor.

    Toate aceste ”furaciuni”nu puteau avea loc decit cu sprijinul institutiilor abilitate gen Parchet/DNA/IPJ/DIICOT/SRI platite cu salarii si pensii speciale de catre noi iar ei drept ”multumire” isi ofera serviciile de protectie” acestor analfabeti pentru un procent din aceste hotii.

    Asta e statul Roman.O tara nedemocratica,esuata, condusa de securisti fara scrupule a caror singur scop este sa fure si sa controleze toate furaciunile din aceasta tara.

Lasă un răspuns