SURSE / Arsene către Marghidan: „15.000 voturi, target pentru PSD Piatra Neamț la alegerile europarlamentare!”

15.000 de voturi, acesta ar fi targetul anunțat de către Ionel Arsene, președintele PSD Neamț pentru organizația locală Piatra Neamț, pentru alegerile europarlamentare din mai. Iar norma i-a fost comunicată direct și nominal lui „Victor” (N.R. – Victor Marghidan, președinte executiv PSD Piatra Neamț) în ședința CJEX PSD Neamț care a avut loc vineri după amiaza.

„Victor” a încercat o negociere, „10.000, domnule președinte!”, dar cu siguranță și liderul de la PSD Piatra Neamț și ceilalți participanți la CJEX au înțeles că rămâne cum a zis Arsene. Interesant este că Arsene a purtat acest dialog cu Marghidan, care este președintele executiv și nu cu Luminița Vîrlan, cea care este președintele plin al organizației PSD Piatra Neamț.

Targetul anunțat de Arsene are și un fundament cât se poate de concret, face practic recurs la ultimele alegeri (parlamentare, din 2016) când PSD a „zdroghit” PNL-ul la Piatra Neamț, social-democrații obținând voturi de aproape 3 ori mai mult decât liberalii și într-un pachet cantitativ foarte apropiat de ținta anunțată acum:
-PSD – 14.875 voturi – 40,41%
-PNL – 5.298 voturi – 14,39%.

Evident că la o prezență mai mică la vot la europarlamentare față de parlamentare dar în care social-democrații ar obține același procent cgiar dacă numărul de voturi ar fi mai mic, liderii PSD Piatra Neamț ar fi în zona unui rezultat mulțumitor pentru conducerea județeană.

La ședința de vineri, Arsene a aplicat o tehnică aparte, mai ales pentru șefii de organizații locale care sunt și primari. Mai întâi a citit o listă cu investițiile care vor urma a fi făcute cu fonduri guvernamentale iar apoi a anunțat targeturile pentru fiecare comună sau oraș.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns