Surse: Ambasada Finlandei monitorizează mitingul „pro Camelia Smicală şi copiii ei” de la Piatra Neamţ

Surse din presa centrală au confirmat că mitingul de la Piatra Neamţ (azi, ora 18) organizat pentru spijinirea doctoriţei Smicală va fi monitorizat de Ambasada Finlandei. Nu e clar dacă finlandezii vor trimite un om sub acoperire sau va fi o simplă monitorizare a ceea ce apare în presă şi în mediile virtuale (inclusiv facebook) dar după cum preciza un coleg din presa centrală cu experienţă în domeniul Afacerilor Externe „nu-şi permit să nu observe foarte atent ce se întâmplă, mai ales că este vorba de oraşul natal al doctoriţei care a făcut Finlanda atât de cunoscută, dar în plan negativ”.

Aceeaşi sursă a mai precizat că dacă va fi o monitorizare la faţa locului, să nu se aştepte nimeni să vadă prin zonă maşină cu numere de înmatriculare de Corp Diplomatic: „Pentru asemenea activităţi – mai corect ar fi termenul de „misiuni” – folosesc, de obicei, maşini închiriate, cu numere clasice de România sau maşinile unor prieteni. Inclusiv ale unor firme care aparţin unor conaţionali de ai lor care au afaceri în România. Nu e nicio poveste ci e absolut adevărat că în primele 10 firme străine care aparţin membrilor unui popor pe teritoriul altui stat, cel puţin 2 sunt inventate nu pentru profit ci pentru a fi creată infrastructura de care au nevoie angajaţii mai speciali din acea ambasada sau pentru alti <<turişti>> de ai lor”.

În această seară, la Piatra Neamţ, de la ora 18, pe Platoul Curtii Domnesti (Turnul lui Stefan cel Mare) are loc un miting organizat pentru sustinerea Cameliei Smicala si a copiilor ei. Reamintim ca statul finlandez i-a luat romancei cei doi copii, Maria si Maihai, pe care i-a internat in două centre speciale diferite. Acum câteva zile, Camelia Smicală a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru că i-ar fi agresat şi defăimat pe angajaţii sociali care au năvălit în casa ei şi i-au luat copiii.

D.V.

One thought on “Surse: Ambasada Finlandei monitorizează mitingul „pro Camelia Smicală şi copiii ei” de la Piatra Neamţ

Lasă un răspuns