Surse: 600 milioane lei vechi găsiți la percheziția în cabinet, la un singur medic!

600 milioane de lei vechi – aceasta este suma găsită la un singur medic, la perchezițiile operate acum 2 zile la Spitalul Județean Neamț de către ofițerii DGA coordonați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, informează surse neoficiale.

Din suma de mai sus, circa 200 de milioane erau în buzunarul unei haine a medicului iar alți 400 de milioane de lei erau în niște plicuri în fișetul din cabinet. Aceleași surse spun că este vorba de doctorul Gheorghe Borș care este chirurg dar acorda consultații în policlinică la Cabinetul de Ortopedie Traumatologie. De asemenea, justificări de genul „aveam banii la mine pentru a cumpăra o mașină” sau alte pretexte similare nu prea țin din punct de vedere juridic fiindcă în astfel de situație, o parte din banii folosiți la mită dacă nu sunt inscripționați cu cerneală invizibilă au seriile trecute într-un proces verbal încheiat înainte ca o sumă de bani să fie remisă celui mituit.

De altfel, chiar din primul comunicat despre această cauză, anchetorii anunțau cam ce au găsit la descinderi: „În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani”.

După cum DGA a anunțat oficial, toți cei 5 medici au fost reținuți marți sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Ar fi vorba nu doar despre tradiționala mită oferită de pacienți pentru consultații sau operații ci și pentru certificate medicale folosite pentru pensionarea anticipată.

Cei 5 medici reținuți  sunt Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Grigore Berea, Constantin Nanu si Gheorghe Borș. Ieri, dr. Bucătaru a primit control judiciar de la procurorul de caz iar pentru ceilalti 4, Tribunalul Neamt a emis mandate de arestare pentru 30 de zile.

Reamintim că cei 5 medici inculpați în acest dosar aveau venituri lunare nete de circa 4000 euro, fiecare.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Surse: 600 milioane lei vechi găsiți la percheziția în cabinet, la un singur medic!

  1. Arsene, tocmai el vorbeste in acest caz despre prezumtia de nevinovatie, el care convoca directori in afara orasului, telefoanele ramaneau obligatoriu in masini, urcau pe deal sa discute departe de cei cu auzul sensibil despre licitatii pt. ,,binele urbei,, ?!
    Intr-un dosar penal un director a declarat ca discutau in baie, cu uscatorul de maini pornit si apa deschisa. Daca este dreptate pe lumea asta, vor vedea ,,dragii mei nemteni,, cine este cu adevarat acest individ. Pana atunci desigur exista prezumtia de vinovatie…

Lasă un răspuns