Surprize-surprize de la CFR: Vagoane tip saună, geamuri blocate cu pene de lemn, bilete cu loc pe care nu încape nici un copil…


Un nemțean care a avut ghinionul să călătorească cu trenul sâmbătă, în cea mai călduroasă zi de până acum, povestește experiența extrem de neplăcută prin care a fost nevoit să treacă din cauza serviciilor oferite de Căile Ferate Române.

Însoțit de băiețelul său de trei ani și jumătate, Viorel Archip a plecat din gara București Nord spre Brașov, dimineață la ora 10.00. Biletul, la clasa a II-a, și-l cumpărase cu două zile înainte, fără să știe ce surpriză avea să-l aștepte atunci când a ajuns în tren.
Ne-au dat loc la geam, ca să poată sta cel mic”, povestește nemțeanul. Numai că, odată ajuns în vagon, bărbatul avea să constate că pe locul ce-i fusese rezervat pe bilet era un scaun pentru copil, nu pentru un adult, dar nici măcar micuțul nu avea suficient spațiu pentru a putea sta comod pe locul respectiv.
Ministerul Transporturilor România. Cum este posibil domnilor să vindeți bilete pentru asemenea locuri în tren? Este locul de la geam cel acoperit cu perdea (locul pe care trebuia să stau eu). Pe acel loc nu încape un copil, dar o persoană adultă”, scrie nemțeanul pe contul său de Facebook.
Iar asta nu a fost tot. La o temperatură de 30 de grade Celsius, poate chiar mai mult, nu numai că trenul nu avea aer condiționat – lucru care ar fi putut fi ignorat totuși, dar nici măcar geamurile nu puteau fi deschise. Motivul? Erau blocate cu pene de lemn.
În tot vagonul nu cred că s-au deschis mai mult de 3 geamuri, sâmbătă fiind cea mai călduroasă zi din acest an”, mărturisește Archip. În cele din urmă, tatăl și fiul au ajuns cu bine la destinație și s-au bucurat de două zile de relaxare, departe de zgomotul și căldura infernală din oraș.  Familia mai plănuiește și pe viitor excursii în zona montană. Dar cu siguranță mijlocul de transport va fi altul decât trenul. „Cred că nu am am călătorit de 15 ani cu trenul iar după ultima experiență cu siguranță mă voi gândi de două ori înainte de a decide să las mașina acasă. Am decis să merg cu trenul de dragul băiețelului, pentru care a fost prima călătorie de genul ăsta”, a mai spus Archip.

Alex SÎRBU / Foto: Facebook Viorel Archip

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns