Surprize la Cabinetul Preşedintelui Iacoban

cj neamt

… Da, se întâmplă deja şi se anunţă şi pentru zilele următoare numiri foooaaarte interesante la Cabinetul Preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban.
Sursele vestea.net spun că în contextul normalizării relaţiilor din USD Neamţ, liderii PSD şi UNPR Neamţ s-au înţeles la o reprezentare paritară a “sfetnicilor” care vor lucra la acest compartiment.
Surprizele PSD au fost deja devoalate: Iulian Jugan şi Adriana Bâzgan. Primul a fost văzut deja astăzi pe la CJ, urmând ca de mâine, să urce de la etajul 1 (unde a lucrat până acum ca Director la Cancelaria Prefectului) la etajul 2, unde va avea noul birou. Urmează ca şi Adriana Bâzgan să intre zilele viitoare în pâine.

La stadiul de surprize rămân – deocamdată! – cele două nume care vor veni pe filiera agreerii de către UNPR. Zvonurile şi bârfele circulau ieri intens, nenumăraţi tehnocraţi, specialişti (apreciaţi de alţii sau doar de ei) sau chiar jurnalişti fiind pomeniţi în această morişcă a posibilelor numiri sau a auto-propunerilor mioritice. Sunt informaţii care duc la ideea că, de două zile, telefonul preşedintelui Iacoban a zbârnâit de sugestii diverse, care de care mai aplicate sau mai pline de “corason”.
Fără a confirma sau infirma toată această vânzoleală, Constantin Iacoban a precizat în urmă cu o oră că cei doi consilieri vor fi cunoscuţi zilele următoare. Dar – deja, surpriză – Iacoban a declarat că a făcut o ofertă în acest sens unui jurist. La cât de atent a fost în decursul activităţii sale, la chestiunile economice şi juridice, actualul preşedinte al CJ Neamţ, e puţin probabil să fie vorba de vreun jurist începător ci, mai curând, e foarte posibil să fie în cauză un nume foarte cunoscut, poate cu experienţă consacrată în dreptul administrativ.
Vom reveni.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns