Surpriză! Habemus doar un singur viceprimar la Piatra Neamț, Alin Lehăduș de la Pro România! Ședință-circ la CL!

Municipiul Piatra Neamț are de astăzi un singur viceprimar în noul mandat, din cei 2 prevăzuți de lege; în ședința de îndată a CL care a început luni, 21.12.2020, de la ora 16.30, a fost ales Alin Lehăduș de la Pro România. Surprinzător, PMP-ul nu a propus niciun candidat deși anterior surse apropiate de mediul politic spuneau că negocierea celor 4 partide din alianța anti-PSD-Arsene, căzuseră de acord ca la Piatra Neamț să fie viceprimari de la Pro România și PMP.

Surprinzător, după ce a fost ales Lehăduș a urmat un moment interesant, Adrian Jucan l-a propus pe Constantin Teodorescu care a anunțat că nu este de acord cu propunerea și că în caz de va fi ales, va demisiona. Rezultatul (doar un vot pentru din 16) i-a adus un moment de ușurare lui Teodorescu.
Dar circul a continuat (pentru că este circ să propui pentru o demnitate pe cineva care nu este de acord) și Teodorescu l-a propus pe … Mihai Obreja.

Consilierii PSD au părăsit sala înainte de începerea ședinței de îndată (înainte fusese o ședință ordinară), Florentina Moise invocând faptul că un proaspăt consilier social-democrat a demisionat si astfel CL nu are plenul statutar. Au plecat din sală și cei doi consilieri de la ALDE, Ciprian Enache și Adrian Grigoraș.

La propunerea consilierului și scriitorului Adrian Alui Gheorghe, ședința a început cu un moment de reculegere în memoria martirilor din Revoluția Română din decembrie 1989.

V.N.

Lasă un răspuns