Surpriză: Dragnea ştia din 25 mai de acuzele aduse de Tărâţă!

youtubeTelenovela cu clipul de pe youtube în care se vede cum, într-o emisiune difuzată cu două zile înainte de alegerile europarlamentare, UNPR-istul Culiţă Tărâţă îl acuza pe PSD-istul Liviu Dragnea cum că I-ar fi cerut să nu respecte legea la împărţirea unor fonduri către localităţi ba, mai mult, „îmi spusese să dau la o firmă 74 de miliarde” a continuat ieri cu declaraţiile celor doi.

Evenimentul zilei a postat ieri declaraţia „acuzatului” Liviu Dragnea: „Doamne ferește! Nu am vorbit niciodată așa ceva cu nimeni. Am văzut ce a spus Culiță Tărâță, dar nu este nimic adevărat”.

Acelaşi cotidian naţional menţiona şi declaraţia „acuzatorului” Culiţă Tărâţă „Am văzut ce a apărut. Nu este adevărat, nu am spus niciodată așa ceva. Au înțeles ei greșit și au scos din context” şi ziarul respectiv făcea şi menţiunea elocventă „deși pe înregistrare se aude clar cum acesta spune că i s-a spus să dea unei firme private 7,4 milioane de lei”.
Cât adevăr spune Culiţă Tărâţă şi ce înseamnă „au înţeles ei greşit şi au scos din context” poate demonstra chiar preşedintele CJ Neamţ oferind opiniei publice materialul video difuzat de un post tv local din care userul care a postat pe net a extras acele secvenţe.

Mai interesantă este declaraţia lui Liviu Dragnea, care dincolo de negarea unor astfel de solicitări (de la un amărât de Ministru al Dezvoltării la ditamai preşedinte de CJ…) spune, în ultima frază „Am văzut ce a spus Culiţă Tărâţă…”Când a văzut Dragnea? Ieri, când după postarea de pe acest blog şi de pe site-ul stiripesurse.ro au dat năvală ziariştii de la presa scrisă, online şi tv? Sau ştia dinainte? Oare de când?

Cert este că userul „ziar piatra neamţ” a urcat pe youtube clipul cu acele selecţii din emisiunea electorală cu Tărâţă pe post de comunicator încă din 25 mai, ziua alegerilor parlamentare (vezi foto). Poate numărul 2 din PSD a aflat mai târziu sau poate chiar din acea zi. Să nu uităm că Dragnea este preşedintele executiv al PSD şi din această poziţiecontrolează şi conduce (direct sau indirect) nu numai infrastructura de numărătoare paralelă la alegeri, ci şibatalionanele de distribuitori de mesaje ale partidului sau de guerilla digitală (care stau toată ziua pe internet, postează, monitorizează etc). Fiind şi o zi atât de importantă precum cea a votului pentru europarlamentare, este de presupus că toţi „soldăţeii internauţi” de sub comanda lui Dragnea erau la datorie şi nu ar fi dat bine să rateze o postare care arăta aşa atac la adresa şefului lor. Sau poate l-a informat vreun binevoitor din Neamţ.
Cert e că… LIVIU DRAGNEA ŞTIA ÎNCĂ DIN 25 MAI DE CLIPUL CU ACUZAŢIILE CARE ÎI SUNT ADUSE DE CĂTRE CULIŢĂ TĂRÂŢĂ
! Iată de ce, fie şi după două săptămâni (sau poate chiar de aceea), întrebările de miercuri ale jurnaliştilor nu l-au găsit nepregătit. Ba, dimpotrivă!

D. VINCA

P.S. – doar o dovadă că şi Liviu Dragnea şi Victor Ponta ştiau că, la Neamţ, e “preşedintele de Consiliu Judeţean, TEORETIC, de la noi”.

iar dacă doriţi să revedeţi clipul cu acele replici care – nu-i aşa? – au fost scoase din context… 🙂

Lasă un răspuns