Suprize în testul online: JĂNEL IOSUB ÎI SUFLĂ ÎN CEAFĂ LUI CĂTĂLIN DRĂGUŞANU!

Image 001
Chestionarul online realizat de vestea.net este, aşa cum spuneam când l-am publicat (vezi AICI) nu un sondaj ştiinţific (care să respecte regulile sociologice specifice) ci doar un execiţiu, un test care poate fi un instrument util pentru cei interesaţi.

Pe „fotografia” pe rezultatele de azi, de la ora 12.45 rezultalele sunt şi previzibile dar şi cu surprizele de rigoare. Astfel, la capitolul „PREVIZIBIL” se înscrie ocuparea primelor trei locuri de către Liviu Harbuz, Dragoş Chitic şi Cătălin Drăguşanu, cu voturile şi procentele pe care le puteţi vedea în fotografia din dreapta.

La capitolul surpriză ar fi clasarea pe locul patru, la doar cîteva locuri de Drăguşanu a lui Jănel Iosub, cel considerat (până acum) mai mult un fel de lup singuratic sau de răzvrătit de serviciu.

Aşa cum spuneam şi în testul iniţial, adevăratul sondaj de opinie va fi rezultatul votului. Până atunci, un astfel de test măsoară nu neapărat clasicile unităţi de NOTORIETATE ŞI CREDIBILITATE ci, mai mult, gradul de simpatie publică ale utilizatorilor de internet. De asemenea, cifrele alăturate dau seamă şi despre gradul de mobilizarea a echipelor de campanie (stabilite sau în curs de creionare) sau a organizaţiilor de tineret.

Percepţia publică care nu-i leagă foarte mult de partidele lor pe Harbuz şi pe Chitic poate fi un avantaj într-un moment politic în care clasa politică nu se bucură de prea multă încredere din partea populaţiei. Acelaşi argument ar putea fi cauza şi pentru poziţionarea spectaculoasă a lui Jănel Iosub.

Cum însă internetul este văzut încă drept apanajul categoriilor de vârstă mai tinere, nu este exclus ca, în perioada următoare, să asistăm (în cadrul aceluiaşi test) la boom-uri de voturi pentru candidaţii Mişcării Populare şi a M10.

Tot la catetoria SURPRIZE sunt, până acum, şi voturile puţine capacitate de independentul Andrei Ignat sau de PRM-istul Stejărel Nistor. Drept e că Ignat a avut o ultimă ieşire publică, într-o conferinţă de presă, acum vreo 3 săptămâni, când a anunţat că în urma divorţului de PNL, proiectul său merge mai departe.

Nesurprinzătoare e clasarea mediocră a UNPR. Faptul că progresiştii nemţeni nu au anunţat încă un candidat şi că repondeţii online trebuie să voteze „în orb” un candidat nenominalizat poate fi o cauză pentru procentul subunitar obţinut până acum, în condiţiile în care, la alegerile locale, contează mai mult candidatul decât partidul.

Acest test/experiment continuă. Până azi la momentul de referinţă, votaseră în acest sondaj online 1148 de cititori.

D.VINCA

N.B. – Utilitarul folosit de vestea.net pentru acest sondaj online este unul care nu permite intruziunea administratorului siteului nici pentru adăugarea, nici pentru ştergerea de voturi. Nu o fi perfectă metoda, or fi existând (ca la orice site sau aplicatii) şi posibile breşe de securitate care ar putea fi speculate de hackeri (nu le recomandăm, pentru că ar fi vorba de comiterea unei infracţiuni informatice) sau de talentaţi posesori de cunoştinţe avansate… Cert este că regulile sunt aceleaşi şi nimeni din redacţie nu poate interveni să facă niciun fel de cosmetizare. Suntem, ca şi dumneavoastră cititorii, doar observatori…

cop sondaj

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Suprize în testul online: JĂNEL IOSUB ÎI SUFLĂ ÎN CEAFĂ LUI CĂTĂLIN DRĂGUŞANU!

  1. Placut surprins este si subsemnatul, iar cu aceasta ocazie tin sa le multumesc tuturor celor care mi-au acordat votul de incredere! Cu siguranta le promit ca nu-i voi dezamagi, iar proiectele pe care le voi propune pt primaria Piatra-Neamt nu vor fi exacerbate si mincinoase, ci, putine si „taioase” pentru cei care cred ca functiile sunt eterne si copacii cresc pana’n ceruri! Multa sanatate tuturor va doresc!

  2. Si Pinalty a promis multe…matale daca erai independent mai captai lumea, asa nu mai crefe nimeni in baliverne

Lasă un răspuns