SupraAGA de partid (propunere liberală)

pnl

Liberalii pietreni au ieşit cu o propunere cel puţin năstruşnică: sub sloganul ALTFEL DE ADIMINISTRAŢIE (transparentizare, cetăţeanul pe primul loc etc), ar dori o cooperare cel puţin ciudată cu conducerile firmelor municipalităţii.

Oferta pentru opinia publică a fost anunţată de deputatul Radu Surugiu, preşedintele interimar PNL Piatra Neamţ care a anunţat disponibilitatea organizaţiei liberale de a afla problemele acestor firme şi de a da o mână de ajutor.

Deputatul Surugiu a mai anunţat şi că intenţionează ca primele societăţi “chemate la ascultare” la PNL să fie Perla Invest, Urban şi Parking. Toate ar fi bune şi frumoase dar consilierii locali PNL (şi cei din fostul PNL, şi PDL-iştii deveniţi independenţi – care, la prezidenţiale, au sprijinit PNL – şi independentul afiliat PNL, Monica Anton) au, în virtutea calităţii de membru AGA contacte cu aceste firme, pot afla problemele societăţilor şi informa deputaţii sau alţi şefi din partid. Aceşti consilieri iau şi o indemnizaţie de şedinţă de 500 de lei (şedinţele fiind lunare sau mai rar).

Cât priveşte faptul că toate aceste firme ale Primăriei au şi CA, şi AGA iar dacă mai apare şi o supraAGA de partid nu ar fi doar ciudat ci – pe principiul că şi alte partide ar vrea să cheme directorii la ascultare – managerii acestor societăţi ar trebui să stea mai mult în şedinţe, deputatul Surugiu a spus că nu ar fi nicio problemă şi că totul e ok din punctul său de vedere.

Pentru frumuseţea situaţiei, presa le-a cerut demnitarilor locali să menţioneze firmele la care sunt în AGA. Rezultă cam aşa:

-viceprimar Vasile Popescu (PNL) – nu mai e în nicio AGA dar face parte din conducerea Primăriei şi, evident, intră în contact cu aceste firme şi cu problemele lor;
-consilier Ion Cazacu (PNL) – membru AGA Publiserv şi Locato
-consilier Ctin Teodorescu (PNL) – membru AGA Parking şi Salubritas
-consilier Monica Anton (independent afiliat grupului PNL din CL) – membru AGA Locativ şi Salubritas
-consilier Ecaterina Iliesi (PNL) – membru AGA Publiserv şi Urban.

Prin legislaţia care reglementează funcţionarea firmelor la care municipalitatea e acţionar unic sau majoritar, managerii au deasupra lor CA-urile şi AGA.
Adevărul că asta le lipsea firmelor Consiliului Local, la câte probleme tot au deja: nişte suprastructuri, de pe la partide, cu băgători de seamă care să mai întrebe o dată ceea ce ar trebui să ştie proprii consilieri care iau indemnizaţii de AGA-mani.

Daniel VINCA

 

3 thoughts on “SupraAGA de partid (propunere liberală)

  1. BAGARE IEFTINA IN SEAMA SI UN FEL DE FACUT DIN DEGET LUI CHITIC. NU INTRI IN RAND, NU VII SA CIOC-CIOC LA PARTID, POATE SUSTINEM PE ALTUL IN 2016. CAM PENIBILI BAIETII…

  2. Vrăjeală de doi bani. Monica Anton se zvonește că și-a cumpărat deja candidatura la primărie din partea PNL, Dragoș Chitic nu e dorit pt ca e urmașul lui Ștefan. Va fi interesant. Eu cred ca PNL-ul își va reveni și va găsi un candidat într-adevăr cu șanse, dacă nu va câștiga PSD-ul

  3. Toti directorii sa vina la raport la doamna avocat Anton! E ordin! pacat ca PNL nu isi da seama ca se umple de ridicol!!!

Lasă un răspuns