Superlativele Culturale ale anului 2016, la Biblioteca Județeană


Vineri cu începere de la ora 12.30, Sala „Cupola” a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” va găzdui gala „Superlativele Culturale ale anului 2016”, anunță reprezentanții instituției. Acest eveniment, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț este, pe de o parte, un bilanț al activității Bibliotecii Județene pe anul trecut și pe de altă parte, într-o retrospectivă asupra culturii nemțene. Totodată, evenimentul este și un prilej de proiecție asupra anului 2017, instituția de cultură nemțeană inițiind demersul de realizare a unui monument “I. L. Caragiale” la Piatra-Neamț. În acest context, artistul plastic Lucian Tudorache va prezenta macheta monumentului.
Adrian Alui Gheorghe, coordonatorul programului și directorul Bibliotecii Județene, a precizat  „Pornim de la ideea că Biblioteca este, prin definiţie, depozitara memoriei culturale a zonei, aşa că încercăm să scoatem în evidenţă evenimente, gesturi culturale definitorii pentru comunitatea nemţeană, manifestări de tradiţie, dar mai ales să subliniem efortul unor oameni care îşi dedică energia şi talentul pentru crearea unui climat cultural propriu zonei noastre. Distincţiile sunt absolut simbolice, considerăm însă că uneori este mai importantă  recunoştinţa comunităţii într-o lume ca a noastră în care cultura este marginalizată, un fenomen global de altfel. Evidenţiem cîţiva bibliotecari, cîţiva primari care au sprijinit actul de cultură în comunităţile lor, cîteva reuşite artistice, voluntari, persoane şi personalităţi care au sprijinit actul cultural vizibil în plan public. Desigur că obiectivitatea are şi ea limitele ei, aşa că nu pretindem că epuizăm subiectul, e posibil să neîndreptăţim oameni şi evenimente remarcabile, dar ne străduim în perspectivă să fim cît mai aproape de fenomenul cultural care merită să fie promovat”.
Invitatul special al evenimentului este cantautorul Florin Săsărman, care va asigura ambianța muzicală a manifestării.

Alex SÎRBU

 

One thought on “Superlativele Culturale ale anului 2016, la Biblioteca Județeană

  1. SUPERLATIVE DE ASTEA DICTATE POLITIC DE PRIMARII PENTRU LACHEII STAPANIRII S-AU MAI VAZUT IAR DL AAG A PUS BOTU FARA DISCERNAMANT FACAND DIN CULTURA APANAJUL PROMOVARII MEDIOCRILOR CLIENTELISMULUI POLITIC…. CAM RUSINOS MARETE BARD AAG…

Lasă un răspuns