Supercompetenţă la Casa de Asigurări de Sănătate / DIRECTORUL FIRĂSTRĂU STÂLCEŞTE NUMELE  FIRMELOR

firastrau ziare com

sursa foto: ziare.com

Competenţa juristului Radu Eugen Firăstrău în materie de management al unei instituţii care gestionează unul din cele mai mari bugete din Neamt – cel de Sănătate! – a fost confirmată în urmă cu câteva luni când, câştigând concursul la care deşi nu a participat de unul singur era dat mare favorit.

Astfel, din noiembrie 2013, şi director şi preşedinte al CAS Neamţ a ajuns tânărul jurist de la Roman care, la proba scrisă de la Bucureşti a obţinut 90 de puncte în timp ce contracandidata sa, dr. Magda Spânoiu (cu ani de experienţă la Casă, inclusiv în funcţia de preşedinte-director), doar 47 (mult sub cele 70 care i-ar fi permis şi ei să intre la proba de interviu unde a ajuns, singur, Firăstrău). Probabil că astfel folclorul şi răutăcismele unora au ajuns să pună în balanţa priceperii acestuia ba moştenirea genetică (fiind fiul unor redutabili medici din Roman), ba filiera politică (de ce or fi legând oare cârcotaşii numele competentului jurist de defunctul USL, mai ales de varianta galben-albastră?).

Ei bine, la peste 7 luni de când a intrat în pâinea de la CJAS Neamţ (muncă multă, răspundere – idem, leafă pe măsură) jr. Firăstrău (şi director, şi preşedinte) tocmai furnizează o mostră a priceperii, profesionalismului şi competenţei care îl definesc. Într-un răspuns remis unui petent care făcuse o sesizare CJAS Neamţ, jr. Firăstrău răspunde (şi semnează!), la punctul 5 al documentului, următoarea frază: “Din analiza prescripţiilor medicale eliberate de CMI Dr. Puşcaşu Mircea, depuse de către furnizorii de medicamente la CAS Neamţ în vederea decontării a rezultat că în perioada verificată acestea au fost eliberate preponderent de către următoarele farmacii din Judeţul Neamţ: – SC MICROPHRAMA SRL; – SC MINA SRL; – SC MELISSA SRL”.

firastrau01

Reţineţi acest citat. Nu vom număra virgulele lipsă ci vom vedea ce e cu fiecare din firmele de mai sus, firme cărora nu li s-ar fi putut deconta medicamentele eliberate (compensate ori gratuite) dacă nu erau în relaţii contractuale cu CJAS. Adică în evidenţe oficiale!, cu denumire şi celelalte elemente de identificare.

firastrau 02

Ops!, conform documentelor oficiale, competentul director Firăstrău a semnat cu mânuţa cu care a scris şi teza cu care şi-a câştigat funcţia nişte aberaţii. Adică, pur şi simplu, a stâlcit numele unor parteneri, ale unor firme. Ale unor entităţi cu personalitate JURIDICĂ! Le-a pocit, le-a „poreclit”, într-o exprimare mai puţin… juridică.

1.Astfel, pe siteul CJAS Neamţ, la capitolul „Furnizori pentru servicii farmaceutice”, firma SC MICROPHRAMA SRL nici nu e menţionată. Şi nici alta cu vreo denumire asemănătoare. Ok, o fi una care a avut mai demult contract şi nu mai are acum. O minimă verificare în arhiva instituţiei (aflată, spre consultare, la dispoziţia preşedintelui-director) confirmă existenţa unei firme, pe la Secuieni parcă (care acum ar fi oarecum suspendată) cu numele MICROPHARMA SRL. Deci MICROPHARMA SRL, nu MICROPHRAMA SRL! Bun, aici ar fi vorba doar de două litere inversate. Dar…

2.SC MINA SRL (invocată, de asemenea, în documentul semnat de jr. Firăstrău) nu exista. Pe siteul CJAS Neamt, tot la furnizori, găsim SC FARMACIA MINA SRL!!! Parcă e altceva, nu?

3.SC MELISSA SRL – fix aceeaşi problemă! Siteul instituţiei pe care o conduce tânărul jurist de la Roman precizează, negru pe alb, SC FARMACIA MELISSA SRL!

Concluzie: În relaţii contractuale cu CJAS Neamţ sunt vreo 80 farmacii. Plus câteva care au avut dar nu mai au contract. Scurt pe doi, dacă, în perioada de când conduce (cu competenţă, of course) CJAS Neamţ, ar fi învăţat pe de rost măcar 10 farmacii pe lună, directorul Firăstrău nu ar mai fi ajuns în situaţia jenantă şi mediocră de a semna o adresă în care 3 firme de furnizare Pharma au numele stâlcite.

Propunere: Ştiind că directorul Firăstrău este un specialist (competent!, aşa cum am mai spus) foarte ocupat (contractări, naveta Roman-Piatra Neamţ, politică etc), vestea.net se oferă să-i pună la dispoziţie un traducător autorizat care să-i explice, pe înţelesul domniei sale, numele corect al furnizorilor aflaţi în relaţii de afaceri cu instituţia pe care o conduce.

Cu siguranţă, VOM REVENI.

Daniel VINCA

Citiţi, în curând – MUŞAMALIZARE JENANTĂ MARCA CJAS ŞI DSP!

……………………………………

background

firastrau ceahlaul

sursa: ziarulceahlaul.ro

4 thoughts on “Supercompetenţă la Casa de Asigurări de Sănătate / DIRECTORUL FIRĂSTRĂU STÂLCEŞTE NUMELE  FIRMELOR

  1. Si ne mai miram de ce totul merge aiurea in tara asta. Un astfel de individ conduce destinele sanatatii nemtenilor! Cred ca avem mare nevoie de noroc sa putem supravietui. Si cand ii auzim ca au venit prin concurs…. iti vine sa-ti iei campii. Liberalul Lazar mai avea putin si reunea clasele prin care a trecut la nivelul conducerii institutiilor nemtene. Apropo, dar psd-ul nu vede? Dl. Arsene ce face? Chiar ne lasa prada acestor indivizi nepregatiti dar mai ales aroganti???? Ca sunt foarte multe exemple.

  2. Acesta este efectul numirilor politice. Baietasul asta nu a condus nici doua gaste sau doua oi in viata lui. Dar daca l-a pus PNLul si deputatul Ursarescu sef, asta e, e sef!!! Vai de mama lui!!!

  3. Singurul aspect pozitiv al acestei Case de Sanatate este faptul ca deconteaza destul de repede , 15-30 zile, dosarele depuse pentru recuperarea cota concedii medicale din BAS fata de alte judete unde agentii economici uneori nici nu mai vad banii. Dar acest aspect nu tine de conducere actuala, acelas stil de decontare existand si in anii precedenti.

    Tonul si stilul functionarilor de la ghiseu a ramas acelas de ani de zile (din ’97 de cand ii lucrez cu ei). Cu toate ca unii din ei colegii lor au fost restructurati cei ramasi nici nu se obosesc sa vorbeasca ceva mai frumos, sa se miste mai rapid in eliberarea unor adeverinte, mereu dandu-se vina pe sistemul informatic (programul informatic, calculatoare vechi, conexiune internet, actualizari ce se fac si blocheaza sistemul, sincronizarile cu baza de date de la Finante ce se fac cu intarziere – atunci cand se depun declaratii rectificative etc).

  4. Mai baiete, tu esti tare prost pentru ca ai scris un articol in care ataci o persoana pentru niste nimicuri si tu faci aceleasi greseli.
    Dar prostul daca nu e si fudul nu e suficient!!!!
    Se scrie Spinoiu nu Spânoiu desteptule!!!

Lasă un răspuns