Suntem mai săraci! A plecat la cer profesorul Ciupercă de la Borlești!

Profesorul Constantic Ciupercă de la Borlești a trecut la cele veșnice, anunță un mesaj făcut public de Școala Ruseni.
Pentru cei care l-au cunoscut, Ticu Ciupercă (Ticu, așa îi spuneau apropiații) era un fel de sinonim contemporan al celebrului personaj Domnul Trandafir. Și nu neapărat doar ca dascăl, între timp se pensionase, ci, în primul rând ca om implicat în viața comunității. A fost și consilier local dar a fost în primul rând cetățean, postură din care nu se sfia să-i dăscălească pe aleșii locali, pe funcționarii cu care interfera populația.

Iar borleștenii îi spuneau lui Ticu Ciupercă toate păsurile, toate problemele generale sau personale, pentru că dincolo de harul incotestabil de dascăl, era un adevărat duhovnic al comunei. Și, finuț dar clar și direct, la rândul lui, nu se sfia să le spună „puternicilor” zilei adevărul în față și, în afară de a sesiza problema să le dea și soluțiile care, de cele mai multe ori, erau la îndemână…

<<Cu nemăsurată tristeţe am aflat astăzi vestea plecării dintre noi, la cele veşnice , a celui ce a fost d-l CIUPERCA CONSTANTIN . Maistru instructor, profesor de educație tehnologica, coordonator a numeroase ansambluri de dansuri din comuna si nu numai , autorul monografiei satului Ruseni, d-l Ciuperca Constantin a ales sa coordoneze toate acestea de sus din ceruri. Noi, colegii de la Școala Ruseni , transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei îndoliate. Va rămâne mereu colegul nostru în inimile noastre.
Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în grădina raiului !>> – anunță Școala Borlești.

Daniel Vinca

 

One thought on “Suntem mai săraci! A plecat la cer profesorul Ciupercă de la Borlești!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.