Sukar! Clipuri virale cu „Hambulanţa ciordales puradei!”, „Mi-a zis un băiat. Nu ştiu care…”

Undeva după miezul nopţii de miercuri spre joi a bubuit facebookul de câteva clipuri care s-au viralizat uluitor de puternic. Dramă maximă: a fost prinsă de vigilenţi de etnie rromă o celebră, nu se poate altfel, ambulanţă cu numere roşii de Brăilă care „ciordales puradei”.

Ambulanţa respectivă care e subiect bazat al ştirilor fake de câţiva ani încoace a fost capturată în Bucureşti. Câteva pirande urlau ca opărite ceva cu „cremenalele” iar bărbaţii, mai ales ăia tineri, cu aplecare spre cele tehnice, nu mai băteau ca altădată cu ciocanul la ceaune ci făceau live-uri. Tranformaţi într-un fel de Lazaruşi analişti şi justiţiari filmau de zor urletele care se auzeau în clipurile numite, invariabil, „A fost prinsă Ambulanţa care fura copii. Are numere roşii de Brăila…”. În imagini, capetele primilor aflaţi lângă telefoanele care filmau. Câteva capete dintr-o adunătură care urla neinteligibil, în fundal câţiva poliţişti. În fundalul fundalului o maşină care, în întuneric, era marcată ca o Salvare. Unii spuneau ca are numai dungile, alţii că ar avea şi inscripţia-text, dar oricare dintre variante era proba că subiectul e real. Adică şi fatul că era noapte afară era tot o dovadă că justiţiarii din stradă au capturat ei Salvarea fantomă.

La un minut-două, realizatorii de liveuri scăpau câte un „Mi-a zis mie un băiat…”. Un nefericit a scăpat întrebarea „Care băiat?”, după care a urmat răspunsul „Nu ştiu care dublat de o sumă de cuvinte care sunau a înjurături în romanes.

Că nişte exaltaţi sar şi opresc Ambulanţe (sau o fi maşina vreunui ONG cu activitate caritabilă) pe străzi, nu ar fi ceva ieşit din comun în România lui 2018. Că nişte „taie frunze la câini” fac live-uri cu titluri bengoase dar fără substanţă probatorie, adică un fel de caterincă la cer să pună botul majoritari sau minoritari proşti iar nu o fi un capăt de ţară. Interesant e că unele din liveurile astea au făcut, în circa 15 minute, peste 100.000 view. Care au venit din sute şi sute de share. Adică atâţia oameni prosşti nu numai că beleau ochii la miezul nopţii la parascovenii ci dădeau share la greu, mândri de misiunea lor istorică de a contribui la capturarea Ambulanţei Stafie.

Din păcate, dincolo de ironia situaţiei, fondul problemei arată că acesta este nivelul unei părţi a României. Semi-analfabeţi care nu leagă două propoziţii dar au devenit producători video pe „facebookul meu”. Sau ratingul bate conţinutul într-o lume în care şi ierarhiile de nivel tribal nu mai ţin cont de muşchi şi agresivitate ci şi de cantitatea de viewuri. Adică şi în găştile astea de cartier se câştigă o stea în plus şi dacă ai video sukar la care stau proştii geană…

Ca unul care mănânc o pâine în domeniul ăsta de peste 20 de ani şi cam miros şi impostorii şi făcăturile, aş avea o singură întrebare, retorică, ce-i drept: cum mama mă-sii a apărut stafia asta de Ambulanţă atât de vânată de ani de zile, fix în mijlocul tribului pus pe fapte eroice, fix când prin Parlament s-au votat câteva detalii foarte importante la nişte legi? Sukar, nu?

Detalii reale despre ce s-a întâmplat aseară: AICI.

D.VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Sukar! Clipuri virale cu „Hambulanţa ciordales puradei!”, „Mi-a zis un băiat. Nu ştiu care…”

  1. Ne ia prin învaluire, pentru a ne distrage atenția de la ce se întâmplă !!! Așa au făcut tot timpul, fabricând așa zise știri bombă !!! 😤😤😤

Lasă un răspuns