Sudorul Dorel a dat foc la Fabrica de Ciment de la Taşca

Incendiul de vineri de la Fabrica de Ciment din Taşca ar fi fost cauzat de o operaţiunea de sudură realizată „fără respectarea normelor”, precizează un comunicat ISU Neamţ. Conform sursei respectiva, activitatea respectivă de desfăşura „cu permis de lucru cu foc” dar nu au fost respectate regulile PSI obligatorii în astfel de cazuri.

Mai jos, integral, comunicatul ISU Neamţ:

Vineri, 16.06.2017, la ora 19:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un agent economic din județul Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: 1 ofițeri, 1 maistru militar și 17 subofițeri, 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și 2 autoturisme de serviciu  din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, SVSU Tașca și SVSU Bicaz cu 9 voluntari și 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma evenimentului au ars sau au fost degradate materiale din compunerea estacadei ce includea benzi transportoare din cauciuc și turnul de frângere de pe silozuri.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,sudură cu permis de lucru cu foc, dar fără respectarea normelor”.

ISU Neamt

D.V.

Lasă un răspuns