Succes pentru duetul Moise-Cuc! Ca și acum 4 ani, PSD a câștigat la Piatra Neamț unde e primar PNL!

PSD Piatra Neamț înregistrează un succes clar, surclasând (ca și acum 4 ani) PNL-ul care are și primar liberal recent ales în funcție. Ecartul la Camera Deputaților este de mai bine de 1.100 de voturi (4 procente) și, probabil, la Senat este și mai mare.
Astfel, conform rezultatelor, pentru CD, cifrele sunt următoarele:

PSD – 7188 voturi – 26,69 %
PNL – 6076 voturi – 22,56 %
USR – 5261 voturi – 19,54 %
AUR – 2913 voturi – 10,82 %
PMP – 1857 voturi – 6,90 %
Pro România – 1300 voturi – 4,83 %

Este un clasament cu totul diferit față de rezultatele la alegerile locale de acum 2 luni și jumătate. Dincolo de căderea PMP, e remarcată țâșnirea PSD spre locul 1 în dauna unui PNL care a pierdut în acest interval vreo 1500 de voturi din totalul celor care îl făceau primar pe Andrei Carabelea. PSD a câștigat, tot față de locale, un plus de vreo 1000 de voturi.

Președintele PSD Piatra Neamț este Florentina Moise dar, practic în aceste ultime luni de (pre)campanii, ea a făcut un interesant duet de leadership cu deputatul Răzvan Cuc (fost candidat pentru funcția de primar și care acum poate spune că are deja n buzunar un nou mandat parlamentar, dar de senator, de astă dată).

Tot ca o comparație, prăbușirea de acum între locale și parlamentale suferită de PNL este mai mică față de cea de acum 4 ani. În 2016, tot cu primar liberal abia ales (dar de 5 luni), PNL obținea 16 la sută iar PSD cuantifica 40 la sută.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Succes pentru duetul Moise-Cuc! Ca și acum 4 ani, PSD a câștigat la Piatra Neamț unde e primar PNL!

  1. Plusul PSD vine de la voturile care, la locale, s-au dus la Harbuz (Pro-Romania) si ALDE!Daca la locale PSD si ALDE (acum decedat) ar fi mers impreuna, si daca ar fi avut un candidat local, ar fi castigat primaria fara probleme!

  2. Plusul PSD vine din campania electorala facuta pt. acest partid de catre presedintele tarii si din slaba gestionare a pandemiei de catre guvern! Daca PSD se alia cu Pro-Romania si ALDE, nu ar fi obtinut mai mult de 20-22%!

Lasă un răspuns