Succes organizatoric al preselecției „Vedetă populară”. Alte acțiuni Carmen Saeculare

Preselecția de la Piatra Neamț a emisiunii „Vedetă populară” a fost un succes clar, inclusiv prin comparație cu celelalte evenimente similare organizate în orașe mult mai mare.
Parteneriatul TVR cu Carmen Saeculare, implicarea în organizarea și promovare a instituției nemțene a adus în fața juriului un număr record de aspiranți, 37.

<<MOLDOVENII AU LUAT CU ASALT PRESELECŢIA EMISIUNII „VEDETĂ POPULARĂ” DE LA PIATRA-NEAMŢ

Miercuri, 10 februarie 2021, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a organizat, alături de Televiziunea naţională, etapa preselecţiei zonale pentru emisiunea de largă audienţă, „Vedetă populară”. Evenimentul derulat de-a lungul întregii zile s-a bucurat de mare succes, producătorii emisiunii fiind încântaţi atât de numărul mare de participanţi, cât şi de calităţile lor vocale şi scenice. La sala „Cinema, Mon Amour” din centrul urbei au venit iubitori ai folclorului din întreaga zonă a Moldovei, precum şi din Republica Moldova. În fapt, preselecţia organizată la Piatra-Neamţ a depăşit, ca număr al concurenţilor, toate celelalte preselecţii care au avut loc la Craiova, Caransebeş, Sibiu şi Bistriţa.

Un alt aspect important, subliniat de profesioniştii de la TVR este prezenţa pe scenă a multor concurenţi purtând cu mândrie portul popular al zonei pe care o reprezintă.

Celor care vor fi selecţionaţi să urce pe scena celebrei emisiuni „Vedetă populară” le dorim succes!>>, menționează Centrul pentru Cultură și Arte într-un comunicat de preasă.

Instituția de Cultură nemțeană anunță și ale activități pe care le desfășoară în această perioadă:

ATELIER INEDIT – CUM SE PRODUCE SĂPUNUL DE CASĂ

Există obiecte, mai simple sau mai sofisticate, de care ne folosim zilnic, fie pentru a comunica (pix, tastatura computerului, telefon…), fie pentru divertisment (reviste, cărţi…), ori pentru igiena personală (periuţă, pieptene, diferite uleiuri şi creme…). Din ultima categorie face parte şi săpunul. Fiecare dintre noi, poate, ne-am întrebat cum se obţine acesta? Prin ce procedee chimice? Cu ce materii prime?

La o parte dintre aceste curiozităţi, prin intermediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, pot fi găsite răspunsuri. Astfel, sub genericul Secrete de frumuseţe de la bunica, instituţia noastră, în parteneriat cu firma Cosmetice naturale „Roua dimineţii”, organizează Atelierul de fabricat săpun de casă. Sub îndrumarea formatorului Simona Barna, inginer chimist, asistent universitar şi cercetător în cadrul Facultăţii de inginerie chimică şi Protecţia mediului, se poate pătrunde în fascinanta lume a industriei cosmetice.

Structurat în trei etape – teorie, formule, practică –, pe parcursul a opt ore, participanţii la acest atelier inedit vor descoperi paşii corecţi şi vor deprinde noţiunile ştiinţifice care stau la baza tehnicilor de formulare ideale pentru producerea săpunurilor solide, precum şi tipurile de ingrediente folosite, proporţia în care ele sunt utilizate.

Atelierul este proiectat pentru participarea a maximum şase cursanţi. Taxa de înscriere este de 150 de lei, fiind incluse suportul de curs, două săpunuri realizate, Diploma de participare, precum şi, pentru iubitorii de socializare, coffee break pregătit de organizatori.

Ineditul atelier de fabricat săpun de casă se va desfăşura sâmbătă, 13 februarie 2021, ora 10:00, la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ.

***

PRESELECŢIE PENTRU „FLORICICĂ DE LA MUNTE” JUNIOR

Continuă, în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, preselecția în vederea înființării unei noi formaţii, „Floricică de la munte” Junior, care să cuprindă opt perechi de dansatori.

Sunt așteptați să participe la preselecţie tineri talentați în domeniului dansului popular cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani, cu aspect fizic plăcut, cu ținută artistică. Costumul popular este opțional.

Următoarele date ale preselecției, care va avea loc în sala de repetiţii a Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” (strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ), sunt zilele de luni, 15 februarie şi miercuri 17 februarie 2021, începând de la ora 16:00.

Înscrierile nu presupun nici o taxă şi se fac zilnic, de luni până vineri (orele 8:00-16:00) la numărul de telefon 0233.21.40.26, sau la secretariatul instituţiei, strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ.

Vă așteptăm cu drag, dorindu-ne să promovăm împreună zestrea plaiurilor noastre – jocul popular, comoară a sufletului românesc!

V.N.

Lasă un răspuns