Sub ochii Poliției Neamț: INSTIGARE LA CRIMĂ! „Împușcă-l pe polițistul local Pârțog!”


„Împușcă-l pe Pârțog, Gardian Public Local”, acesta este îndemnul din mediul online, dublat de o imagine cu polițistul local Ioan Pârțog, în echipament de serviciu iar pe geacă scrie numele acestuia și „Poliția Locală”. Iar mesajul de pe una din paginile de facebook a anonimoșilor (o gașcă de derbedei online, lași, neasumați, dar pe care îi cam știe deja tot județul Neamț) duce cu un link spre un site al acelorași anonimoși, la un joc în care marea distracție e să tragi cât mai multe gloanțe în polițistul local.

<<Va prezentam noul joc marca Anonymous Piatra Neamt: „Împuscă-l pe Pârțog!”. Jocul functioneaza de pe orice dispozitiv, asa ca daca va plictisiti prea tare, puteti posta chiar si scorul personal ca sa vedem care împușcă cei mai multi Pârțogi. Spor la joaca!>> – acesta este îndemnul care, într-o țară normală, se lăsa deja cu câteva arestări la o oră-două după postarea unui astfel de mesaj infracțional.

Această instigare pe față la crimă a fost postată în mediul online de vreo 17 ore și nu a ajuns nicio informație în spațiul public că Poliție, Parchet etc ar avea de gând să termine cu această grupare de interlopi online.

Reamintim că legislația și jurisprundeța din România și din Europa definesc expunerile din facebook și din restul „sertarelor” virtuale publice drept SPAȚIU PUBLIC. Deși această grupare de derbedei lași își face de cap de vreun an de zile, instituțiile statului par paralizate sau total incompetente.
În urmă cu câteva luni, pe aceleași platforme erau alte instigări la omor de grav, fiind postate mixaje grafice cu „dumani ai anonimoșilor”… spânzurați în locuri publice: viceprimarul de Poiana Teiului chiar în fața Primăriei și jurnalistul Ionuț Corfu în fața Turnului lui Ștefan cel Mare. Acum câteva zile, aceiași infractori postau conținut pornografic creat de ei și, la fel, după câte se vede, nimeni nu îi deranjează, își duc mai departe campaniile mizerabile.
Au postat printscreen cu un site al unei comune din Mureș unde, chipurile, extremiștii maghiari interziceau accesul subsemnatului, o făcătură după cum spune primarul acelei comune care a acuzat că a fost spart siteul Primăriei. Și printre toat acestea, amenințări la adresa unor persoane, ale familiilor chiar.
Și, de un an de zile, toate aceste autorități – Poliția, Parchet, DIICOT – nu fac nimic sau ceea ce fac pare mai mult un fel de mimare din moment ce astfel de fapte și atitudini flagrante continuă.
La Poliția Neamț sunt, după cum spun unii, peste 10 plângeri la adresa acestor infractori. Subsemnatul am fost chemat prin toamna anului 2019, am dat o declarație, mi-a spus polițistul că e posibil să fie mutat cazul de la Parchetul local la DIICOT și, de atunci, nimic-nimic-nimic…
În paralel circulă informația că principalii doi suspecți ar fi protejați de unii comisari dar și din personaje din lumea politică. Unul dintre ei ar fi SIFON de profesie și s-a patentat în presă prin apărarea unor comisari de Poliție când alți jurnaliști arătau nereguli din Poliția Neamț și, probabil, își primește acum răsplata prin această protectie de care se bucură. Celălalt a fost protejat și altădată de Poliție, după cum acuză unii nemțeni, inclusiv când a fost scos basma curată după un accident de circulație mortal care a ridicat multe semne de întrebare. Ambii au și un „cazier” pe măsură, nefiind prima dată când o fac pe Justițiarii de pe platforme de net sau de pe conturi și pagini fake, neasumate.
În tot acest timp, Poliția Neamț informează prin zilnicele comunicate de presă despre tamponări, câte 1-2 bețivi prinși la volan sau numărul de amenzi date în pandemie…

D.VINCA

N.B. – Evident că după acest articol va urma o nouă dezlăntuire isterică pe plaformele unde aceștia postează protejați de anonimat. Nimic nou, așa se întâmplă când niște derbedei știu că pot face orice, că Poliția îi protejează fie și prin neimplicare…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns