Studenți de la Istorie, pe șantiere de arheologie din Neamț

Studenți de la Facultăți de Istorie încep să devină interesați de participarea la șantiere arhoelogice din Neamț, anunță istoricul Vasile Diaconu.
Cei care urmăresc cât de cât activitatea Complexului Muzeal Neamț știu că nu e meritul conducerii ci al angajaților sufletiști (cum e și cazul lui Diaconu, șeful secției Tg Neamț) care promovează personal astfel de activități și descoperirile scoase la lumină.

<Anul acesta am avut prilejul să am pe șantierul arheologic și tineri studenți de la Facultățile de Istorie ale Universităților din Suceava și București.
Prezența lor a fost un dublu câștig: noi ne-am mărit echipa, iar ei au câștigat, sper eu, un pic de experiență, mai ales că pentru unii dintre ei a fost primul șantier arheologic la care au participat.
Îmi doresc ca în anii următori să atragem mai mulți studenți pe șantierele noastre, iar aici solicit sprijinul colegilor de breaslă, din universități, care și-ar putea îndruma învățăceii spre zona Neamțului.
Anul acesta la Topolița au fost prezenți: Gabriel Gălățanu, Narcis Andrei, Teofil Dumitrache, Andrei Smeu și Irina Rusu>, spune Diaconu.

D.V.

Lasă un răspuns