Străzile negre ale accidentelor din Piatra Neamț


Peste 30 la sută din accidentele rutiere ce au avut loc anul trecut în Piatra Neamț au fost cauzate de șoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, informează un comunicat de presă al Poliției Neamț. Cele mai multe accidente au avut loc pe bulevardele Decebal, G-ral. Dăscălescu și pe strada Mihai Viteazu.
Din cele 108 accidente înregistrate în Piatra Neamț în 2016, 36 s-au produs pe fondul neacordării de prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii. De asemenea, 12 evenimente rutiere au avut drept cauză traversările neregulamentare și tot atâtea au fost provocate ca urmare a nerespectării distanței dintre vehicule”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Elena Bulgărea.Totodată, pe parcursul anului trecut s-a înregistrat o creștere a numărului amenzilor aplicate pentru neacordarea de prioritate pietonilor, cu 9 mai multe decât în 2015.  Și numărul pietonilor sancționați a crescut cu 46, la fel ca și numărul bicicliștilor – cu 117 mai mulți decât în urmă cu doi ani.
De departe însă, creșterea cea mai mare a numărului de amenzi s-a înregistrat în rândul șoferilor care au călcat prea mult pedala de accelerație – cu 239 mai mulți decât în 2015.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns