Stegarul Asaftei

Cel care în fotografia de mai sus flutură steagul României mai ceva decât celebrul Stegar Dac este nimeni altul decât Ion Asaftei, vicepreşedintele CJ neamţ şi preşedintele ALDE Neamţ. Momentul a fost surprins ieri, la o manifestare culturală axată pe tradiţiile româneşti, în comuna Brusturi din Neamţ.
Înainte de momentul de mai sus, Asaftei a făcut o fotografie alături de cele 4 copile care pe tot parcursul manifestării au ţinut în mână 4 steaguri (2 ale României şi 2 ale UE).

De menţionat că, în momentul realizării fotografiei de la începutul acestui articol, Asaftei flutura steagul, ca un adevărat stegar sau comandant care îşi îndeamnă oştile la luptă. Nu e o atitudine nespecifică acestuia, în discursurile sale, preşedintele ALDE Neamţ făcând dese referiri la istoria românilor, la răzeşii din Moldova (ţărani liberi şi baza oştirilor medievale), la faptul că relaţiile externe ale României trebuie realizate „fără plecăciuni la porţi străine”.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Stegarul Asaftei

  1. D-le Vinca, aveti posibilitatea sa publicati SV-ul d-lui vice dar, detaliat, ce a studiat, cand si unde, performante, etc., sa vada si nemtenii ce au acolo SUS.
    Altfel, se pare ca omul se pricepe sa o falfaie

  2. Domnu’Vasile, vicele este un mare caracter si om de afaceri.Restul nu conteaza.Hahaha!

Lasă un răspuns