Ştafeta Veteranilor de la Armată trece prin judeţul Neamţ

Militarii din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, organizați voluntar în Grupul Invictus România, au luat marți dimineață startul, de la Palatul Oștirii, la Ștafeta veteranilor, informează Agerpres.

Traseul, cu o lungime de aproximativ 140 de kilometri, include localitățile Iași, Târgul Frumos, Mircești, Hanul Ancuței, Războieni, Girov și Piatra Neamț.

Evenimentul este organizat în contextul Centenarului Primului Război Mondial și al sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

„Suntem foarte bucuroși că în acest an avem ocazia să dăm startul la cea de-a patra ediție a acestei ștafete care se va finaliza prin ducerea Drapelului Tricolor de aici, din cetatea Micii Uniri, până la Carei”, a declarat comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonel Dragoș Dumitru Iacob, care a participat la ceremonia de start.

În timpul ceremoniei, colonelul Dragoș Dumitru Iacob i-a înmânat Drapelul Tricolor comandantului Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”, locotenent colonelul Daniel Cioran, care va alerga și el pe traseu.

„Este o onoare pentru mine să particip la această competiție, să readucem în memoria noastră sacrificiul făcut de toți cei care s-au jertfit pentru această țară, au fost răniți și au participat în teatrele de operații. Aceasta este doar una dintre activitățile la care participă ‘Lupii Negri’. În cursul săptămânii trecute, ei au donat sânge pentru cei aflați în teatrele de operații, dar și pentru civili”, a precizat Cioran.

Întreg ceremonialul s-a desfășurat în prezența prefectului Marian Șerbescu.

„Mă bucur să fiu astăzi la Garnizoana militară pentru a felicita inițiativa Asociației Invinctus de a cinsti memoria eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial, precum și a celor din teatrele de operațiune”, a afirmat Șerbescu.

Lasă un răspuns