Staţiile de taxi de la Prefectură şi Unic vor fi mutate! Peste 100 de licenţe de taxi aşteaptă amatori…

conducere primarie piatra neamt ziar vestea

Noutăţi în taximetria din Piatra Neamţ. Mai întâi, două din staţiile din centrul municipiului Piatra Neamţ vor fi relocate, după cum a anunţat astăzi viceprimarul Dragoş Chitic într-o conferinţă de presă.

Astfel, staţia de taxi din faţa Prefecturii Neamţ va fi mutată la doar câţiva metri, în faţa Teatrului Tineretului. La fel, şi staţia de pe colţul magazinului Unic va fi mutată în partea opusă a complexului comercial, în faţa blocului Turn.

În primul caz, decizia a plecat de la solicitările adresate Primăriei de către Prefectură şi CJ care au reclamat că de câte ori sunt acţiuni la aceste instituţii, musafirii şi invitaţii nu au unde parca. Aşa că pe locul lăsat liber de taximetrişti va fi amenajată o parcare cu plată.

În celălalt caz, la unic, decizia Primăriei are la bază analizele specialiştilor care au opinat că amplasarea maşinilor în acea zonă nu era tocmai fericită.

Viceprimarul Vasile Popescu a anunţat că s-a intrat în prima fază a procedurii de atribuire a celor 106 licenţe de taxi care sunt libere în acest moment. Per total, pe Piatra Neamţ pot opera, în total, 418 taximetre dar acum sunt atribuite doar 312. Pentru cele 106 de licenţe libere s-au înscris în cursă 18 firme de transport. Dacă nu vor fi atribuite toate, va urma o a doua fază a atribuirii la care se pot înscrie şi alţi amatori.

D.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.