Start în modernizarea unui drum județean important, între Bicazu Ardeal și Tulgheș, între Moldova și Ardeal

          Un nou proiect de anvergură privind modernizarea infrastructurii rutiere a luat startul. Pe data de 18 iunie 2020 a fost semnat contractul privind predarea amplasamentului pentru reabilitarea DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș, limita dintre județul Neamț cu Harghita, între kilometrii 5 – 10+400, informează un comunicat remis de CJ Neamț.

          Pe această lungime se vor realiza 6,2 km de șanțuri betonate, 18 podețe, 3.760 de metri de ziduri de sprijin, 6 poduri de peste 10 metri.

          „Conform proiectului, se vor executa lucrări complexe la structura drumului. Este o intervenție dificilă, dar strict necesară. Este un drum foarte important pentru infrastructura rutieră nemțeană, pentru că asigură legătura între județe, între Moldova și Ardeal și scurtează traseu către Estul țării. Odată modernizat, drumul va deveni esențial pentru turiștii care vor să ajungă în zona noastră dar și pentru dezvoltarea economiei”, a precizat un reprezentant al CJ Neamț.

          Valoarea totală a lucrării este de 33,9 milioane lei, fonduri care sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

          În aceeași zi în care a fost parafat contractul pentru realizarea acestui proiect, CJ Neamț a predat amplasamentul către constructor și pentru reabilitarea altui drum, DJ 157H Itrinești – Dochia, prin Bălușești, pe care se vor reabilita 6 kilometri. Valoarea respectivei lucrări este de 12,5 milioane de lei.

V.N.
sursa foto – CJ Neamt

2 thoughts on “Start în modernizarea unui drum județean important, între Bicazu Ardeal și Tulgheș, între Moldova și Ardeal

  1. Drmul respectiv nu este important decat pentru hotii de lemn!De altfel, in putin timp va fi facut praf de camioanele cu lemne…

  2. Stefan . Stii ce spunea Vasile Ghica „ În privința proștilor, natura e vinovată de două ori: întâi că i-a creat, apoi că nu le-a adus la cunoștință”. Mare dreptate avea.

Lasă un răspuns