Stare de ALARMĂ dispusă de Prefect pentru Primării şi instituţii

Ninsorile abundente, viscolul şi poleiul ce sunt anunţate şi pentru judeţul Neamţ au dus, deja, la stabilirea primelor măsuri de prevenire şi intervenţie. Către toate primăriile şi instituţiile din judeţ, cu atribuţii de intervenţie, a fost trimisă avertizarea meteo.

alarma01

 

De asemenea, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Vlad Angheluţă a şi stabilit măsurile pe care autorităţile judeţene şi locale trebuie să le aplice IMEDIAT. Dintre acestea (vezi foto), spicuim:

-serviciu de permanenţă instituit la fiecare Primărie, din momentul începerii ninsorii
-pregătirea spaţiilor în care să fie asigurată cazarea şi hrana pentru persoanele blocate în trafic, afectate de fenomenele meteo, sau fără adăpost
-sprijinirea persoanelor vulnerabile (în vârstă, izolate etc)
-pregătirea intervenţiei la deszăpezire etc.

alarma02

 

Dacă, în general, pe partea de deszăpezire, în ceea ce priveşte drumurile naţionale sau judeţene, acţiunile încep imediat ce se opreşte viscolul, probleme au fost mai mereu pe drumurile comunale. Suprapunerea acestor fenomene meteo peste sărbătorile de iarnă ar putea crea o problemă suplimentară, generată de starea de mahmureală a unor edili, funcţionari sau prestatori de servicii.

De asemenea, în situaţii anterioare, au fost unii primari care s-au făcut că nu pricep cum e cu serviciul de permanenţă la Primărie (adică funcţionar lângă telefonul fix) şi, în bună tradiţie balcanică, au fentat ceea ce legea stabileşte clar, inventând soluţii de tot hazul (cu primarul sau şeful SVSU, de permanenţă la… telefonul mobil).

Daniel VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.