Stand-up comedy la PMP: “Subsemnatul, Cornelui Bichineţ, profesor de filosofie, prozator…”

Conferinţele de presă de la PMP Neamţ vor fi un adevărat spectacol – asta a promis preşedintele interimar Corneliu Bichineţ la prima conferinţă de presă susţinută, în week-end la Piatra Neamţ. Şi nu doar a promis ci a ţinut să şi demonstreze abilităţăţile artistice, astfel că evenimentul a devenit un adevărat show.
În ce măsură acest tip de spectacol (ca să nu spunem CIRC) este şi productiv din punct de vedere politic, rămâne de văzut…
Oricum, încă de la începutul conferinţei de presă, Bichineţ s-a prezentat de parcă era la Oscar. Nu a pomenit de numărul partidelor prin care a trecut (poate nu le mai ţine minte, dar din ce spune presa din Vaslui, UDMR a fost iertat…), în schimb a început cam aşa: “Subsemnatul, Cornelui Bichineţ, profesor de filosofie, prozator, om care conduc organizaţia PMP Vaslui din 12 septembrie 2016, de foarte puţină vreme, vreau să vă spun că niciodată nu mi-a fost atât de greu ca în această toamnă să câstig alegerile”.

Ca să nu fie dubii, peste câteva minute a reamintit de talentul de scriitor dar şi de vocaţia de orator: “cineva mi-a zis că folosesc limbajul de lemn, eu…de orice mă puteţi acuza, dar că aş folosi limbajul de lemn… vă rog să nu mă acuzaţi. Adica nu ar fi rău să fie bine şi tot aşa. Nu.  Vorbim pe româneşte. Cum scrieţi voi şi staţi în faţa foii albe acasă, aşa fac şi eu, voi scrieţi presă eu scriu proză, şi scriu binişor, cum am văzut că scrieţi şi voi foarte bine”.

Partitura de stand-up comedy nu s-a oprit aici. Analizele interne de partid au fost prezentate într-un mod care amintea de “Chiriţa în provincie”: “Acum, eu cred că o să fie un lucru bun că i-am răvăşit puţin pe colegii de la municipiu, o să fac acelaşi lucru cu cei de la Roman, cu cei de la… Sau a la Nenea Iancu: “Nu spun că a fost cea mai grozavă conducere aici. Bun, care este rostul meu aici? Nu sunt uzurpator, nu am venit să ocup vreo funcţie sau să mă intereseze pentru mine ceva în Neamţ. Am primit sarcina asta şi vă asigur că voi conduce organizaţia Neamţ atât cat va fi nevoie, până ce, cei mai buni dintre oameni vor intra în structura de conducere a municipii, oraselor, comunelor si la judeţ”.
Sinteza analizei Neamţ-naţional a la Bichineţ poate fi regăsită într-o astfeld e formulare: “Deocamdată am luat pulsul organizaţiei, i-am lăsat pe toţi să propună, să vorbescă, ca să înteleg şi eu, mă voi cum vreţi. Că nu subordonăm PMP-ul unei funcţii şi unei persoane, ca cineva de la noi să aibă serviciu, că nu e nimeni muritor de foame, dar nici nu aş vrea ca ALDE, aţi văzut Tăriceanu ce gură are la Bucureşti? Parcă a luat 60%, e mai vocal decât Dragnea, Iohannis care oricum, e aproape… Se aude mai greu asta am vrut să spun. Vorbeşte Tăriceanu, el conduce politica naţională, îi dau lui una peste… la prima mea declaraţie politică, nu am nimic cu el, dar când iei 5%,. Nu stiu, el e intrat pe spinarea PSD-ului în parlament şi el rezolvă toate problemele. Ei, şi în judeţe ALDE s-a făcut tare de tot şi nu concep ca ALDE să fie înaintea PMP-ului. Rugămintea mea, să nu fiţi turbulenţi, să fiţi constructivi şi mai ales, să determinaţi încat lumea să vă aprecieze, nu va vota, vom vedea data viitoare, dar dacă lumea te dispreţuieşte şi partidul are de suferit”. Dacă nu aţi înţeles nimic nu-i bai, poate din reluări viitoare prozatorul Bichineţ va învăţa că şi expunerea verbală îşi are regulile ei…

Iar concluzia despre ce va însemna politica şi comunicarea la PMP Neamţ, îi aparţine aceluiaşi “professor de filosofie, prozator”: “Acestea au fost câteva gânduri pe care am vrut să vi le prezint şi vă asigur, vă las numărul meu de telefon, vă voi răspunde în întotdeauna cu excepţia datelor când nu vă voi răspunde.  Înseamnă că ori dorm, ceea ce mi se întâmplă şi mie şi vouă, ori sunt la lucru undeva. Dar am vorbit cu 2-3 jurnalişti până acum, conferinţele mele vor fi plăcute pentru voi. Facem spectacol aici că pot să fac. Dacă te duci în faţa unor oameni pentru prima dată şi nu reuşeşti să îi destinzi şi pleacă ca de la un priveghi înseamnă că esti un om politic prost, slab”.

Altfel spus, PMP Neamţ a anunţat deschiderea sezonului de stand-up comedy. Bine aţi venit, maestre Bichineţ de la Vaslui!

Daniel VINCA

VIDEO cu declaratiile de mai sus, AICI – Bichineţ îl umileşte public pe Dulamă: “Este ruşinos!…”, “Are mortul în casă”, “Merge să se reculeagă pe Muntele Athos”

 

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Stand-up comedy la PMP: “Subsemnatul, Cornelui Bichineţ, profesor de filosofie, prozator…”

  1. Idiotul de Bichinet a facut Liceul Pedagogic din Barlad. In timpul ”studiilor” avea faima de caftangiu iar duminica boxa, cand dracu’ a facut asta facultate , nu stiu. Eu eram la teoretic si stiu precis ca se ocupa cu bataile in timpul liceului. Cred ca isi aminteste de cativa din tagma lui , Berescu , Dima, Botzoroga!

Lasă un răspuns