Ștafetă în Parlamentul județean: Pleacă Chiței, vine Gavril!

Plecarea lui Cătălin Chiței (prin demisie!) din funcția de consilier județean deschide calea, așa cum prevede legea, avansării unui supleant pe locul rămas vacant. Iar primul supleant din lista Pro România pentru CJ Neamț de la alegerile locale este Eduard Ovidiu Gavril.
Are 39 de ani, locuiește în Piatra Neamț, este de profesie econonomist și lucrează ca profesor educator.
După cum arată și penultima sa fotografie de profil de pe facebook, Eduard Ovidiu Gavril este un antivaccinist asumat.

Dacă se mai vacantează vreun loc la CJ, următorul supleant din lista Pro România, este controversatul Cristian Tihenea. După cum scrie atacul.ro, Tihenea a fost acuzat de crimă în Italia dar a fost achitat.


Fost consilier local ALDE la Piatra Neamț, în mandatul 2016-2020, lui Tihenea i-a fost ridicat sprijinul politic de către formațiunea respectivă la începutul anului 2020. Apoi, conform afirmațiilor făcute de Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț (la emisiunea Vestea Tic-Tac din 15 iulie 2020), acesta a și fost radiat din evidențele partidului pentru că „A fost o situație și îl avem pe consilierul, fostul nostru consilier, pe care l-am radiat din evidențele partidului. Pe domnul Tihenea Cristian. Nu a mai tracut pe la partid și, mai mult decât atât, nu și-a plătit cotizația. (…) Știu cetățenii din Piatra Neamț că un consilier local ia indemnizație aproape o jumătate de miliard de lei vechi în 4 ani de mandat? Știu cetățenii că oamenii cei mai bine plătiți, la oră, sunt aleșii locali? Dacă tu consilier local, din indemnizația aia de circa 1000 de lei, pentru o ședință de o oră, nu vii să plătești și cotizația la partidul care are cheltuieli (chirie, lumină etc) și s-au adunat astfel restanțe de 50-55 milioane de lei vechi la domnul Tihenea în cei 4 ani de mandat, prin statutul partidului, prin recomandările partidului, se spune clar, cine nu plătește cotizația timp de 6 luni să fie radiat din evidențele partidului. Și asta am făcut.
Nu am nimic cu băiatul ăsta. Asta a înțeles, asta a făcut. dar asta nu înseamnă că te duci și bați pe la ușă pe la Pro România, pe la… Să fie sănătos!”.

Aici puteți vedea, de la minutul 57.22, momentul respectiv în care Asaftei vorbește despre calitățile politico-administrative ale lui Tihenea.

D.V.
foto – facebook, atacul.ro

One thought on “Ștafetă în Parlamentul județean: Pleacă Chiței, vine Gavril!

  1. Ce naiba e asta?
    Economist care profeseaza ca ”profesor educator”?
    Ce?De ce nu profeseaza ca”economist”la o firma privata de ex?Ca e ”economist”,nu?Aaaa,era mult de munca ca ”economist” si si-a ”redescoperit ”vocatia”la statul degeaba dupa,da?
    Numai taietori de frunze la caini care fug de munca si se ascund prin cotloanele statului parazit si incompetent Romanica sub tot felul de”meserii”de te apuca rasul cand le citesti CV-ul.
    De aia e si in politica.

Lasă un răspuns