Sport, chibiţi, bună dispoziţie, caritate – Cupa Cetatea Neamţului (84 FOTO)

001_exposure_resize

Competiţia sportivă şi socială Cupa Cetatea Neamţului a adunat, la cea de-a doua ediţie, 8 echipe care s-au întrecut pentru trofeul pus în joc duminică, pe terenul de la Târgu Neamţ.

Echipele Primăriei Târgu Neamţ, Jandarmeria, TSD Neamţ şi OITN (Organizaţia Iniţiativa Tinerilor Nemţeni) au fost primele eliminate, în semifinale intrând TSD Târgu Neamţ, Pompierii, Profesorii şi Primarii (o echipă ce-şi propunea să aibă în rândurile sale cât mai mulţi aleşi locali din zonă).

În finala mare au ajuns Pompierii şi tinerii sociual-democraţi de la Târgu Neamţ, salvatorii de la ISU mulţumindu-se, după acest maraton fotbalistic, doar cu locul 2.

Dincolo de competiţia sportivă în sine (una amicală, în care locul încrâncenării a fost luat de fair-play şi de bună dispoziţie), evenimentul a avut şi o miză caritabilă: participanţii au plătit o taxă de înscriere, banii astfel adunaţi urmând a fi direcţionaţi spre 8 familii cu nevoi speciale.

Cele câteva ore de întrecere sportivă au fost completate, de pe margine, de replici care au completat spectacolul. Astfel a fost propus şi premierea celui mai frumos “stop pe burtă” şi cu ocazia asta s-a aflat că jucătorii care erau schimbaţi sprijineau structurile de rezistenţă ale barelor de metal nu pentru că simţeau că-şi dau duhul ci pentru a arăta că sunt mereu alături de sport. Doamnele şi domnişoarele de pe margine au taxat, la rândul lor, ochii bulbucaţi de efort ale favoriţilor: “uită-te la el, zici că naşte acum, aşa gâfâie…”.

Întâmplător (sau nu?), primarul Daniel Harpa a demonstrate şi la propriu că mizează pe tineri: echipa TSD Târgu Neamţ a ajuns în finală graţie unui penalty în plus marcat la barajul cu echipa primarilor. Iar de la primari a ratat fix edilul de Târgu Neamţ.

Acelaşi primar Harpa a făcut nu doar naveta teren-bancă de rezervă ci şi stadion-Primărie. A avut de oficiat o cununie civilă, drept pentru care, la momentul potrivit, a sărit din trening în costum, a mers la Primărie, a declarat tinerii ca fiind căsătoriţi, s-a întors iar la fotbal, a reîmbrăcat treningul şi a mai jucat un meci…

“E o competiţie reuşită şi, în afară de faptul că punem, împreună, umărul la menţinerea unei activităţi sportive de masă, dedicată amatorilor, lăudabil e şi scopul la care au echiesat toţi participanţii: strângerea unor donaţii care vor ajunge la aceste familii cu o situaţie materială precară. Datorită acestei componente caritabile, toţi participanţii de azi sunt câştigători: am făcut împreună o faptă bună, am arătat că putem fi solidari, creştini adevăraţi”, a precizat primarul Daniel Harpa.

vesteanet

 

 

One thought on “Sport, chibiţi, bună dispoziţie, caritate – Cupa Cetatea Neamţului (84 FOTO)

  1. cui ia placut sa aprecieze la care nu sa nu comenteze bravo mie mia placut

Lasă un răspuns