Spitalul Modular de la Lețcani nu are personal! Abia acum caută angajați „sezonieri” pentru investiția inaugurată acum o lună…

Când Vestea și alți jurnaliști din Neamț sau din Iași spuneau că, dincolo de problemele cu aparatura care pare a fi la mâna a 2-a, Spitalul de la Lețcani a fost inaugurat electoral fără să aibă măcar personalul asigurat, trompetele baronului Arsene își rupeau unghiuțele scriind cu zel că pentru acel spital „există medici, asistenți, îngrijitori, tot-tot-tot…”.

Priviți documentul de mai jos primit de Vestea.net de la o sursă apropiată de CJ Iași (unde e încă președinte – până ca fi uns cel nou – PSD-istul Maricel Popa, partenerul șefului PSD de la Neamț):

Deci Carmen Dorovăț (managera șpăgară de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, pe mâna căreia au dat Popa și Arsene o investiție de 13,2 milioane de euro (din banii nemțenilor și ieșenilor) a semnat abia pe 20 octombrie anunțul de angajare pe perioadă determinată (deci ca SEZONIERI) pentru 24 de asistenți, infirmieri, îngrijitori, registratori și brancardieri.
În acest moment, Spitalul Lețcani funcționează, de vineri, dar fără ca Secția ATI (caea mai importantă) să fie operațională. Pe repede înainte au fost mutați, de la Spitalul de Boli Infecțioase, 4 medici și câțiva angajați. Dar angajații resectivi lasă un gol important la spitalul unde lucrau ei deci, după atâtea luni și după o inaugurare tip șmen electoral, directoare șpăgară de spital și-a dat seama că trebuie să facă și angajări.
Noroc cu legea care permite, în stare de alertă, angajări fără concurs dar pe durată determinată (de aici și termenul de „sezonieri”).
După cum vedeți în anunțul de mai sus, nu sunt angajați și medici. Poate pentru că aceștia nu acceptă o angajare pe durată determinată sau poate că, prin plata avantajoasă a gărzilor, s-au găsit deja soluții cu medici care preferă un aranjament tip part-time sau pe prestări servicii.

Daniel Vinca

One thought on “Spitalul Modular de la Lețcani nu are personal! Abia acum caută angajați „sezonieri” pentru investiția inaugurată acum o lună…

  1. Dar spitalul din Roman are suficienti angajati, d-le Vinca?!Stiti ce se intampla acolo, cum mor oamenii ca la Auschwitz?

Lasă un răspuns