Spitalul modular ATI de la Piatra Neamţ este funcţional! A fost realizat de ONG-ul Dăruiește viața!

Spitalul modular ATI, construit din donaţii strânse de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, este funcţional începând de vineri. Unitatea este costruită chiar în curtea Spitalului Judeţean în care a avut loc incendiul de la secţia ATI COVID-19.

„Spitalul Modular ATI Piatra Neamţ este funcţional. Astăzi, primii pacienţi beneficiează de îngrijire medicală în condiţii de tratament la standarde europene. Împreună am repornit inima spitalului judeţean, după ce secţia de terapie intensivă a ars în totalitate în incendiul din noiembrie 2020. Mulţumim donatorilor şi sponsorilor pentru implicare”, anunţă Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

Reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă au strâns fonduri pentru construirea spitalului modular ATI, cu toate facilităţile necesare, chiar în curtea Spitalului Judeţean în care a avut loc incendiul de la secţia pentru bolnavi COVID-19 în stare gravă.

Spitalul modular de la Piatra Neamţare 18 paturi, grupate în trei saloane şi o rezervă de tip izolator, filtre pacienţi, laborator de analize medicale şi sterilizare, depozite pentru materiale, vestiare, grupuri sanitare, post supraveghere, cameră de gardă şi spaţiu tehnic pentru reţelele de fluide medicale. Spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului şi reţea de gaze medicale, esenţiale oricărei secţii de terapie intensivă.

Z.F.

One thought on “Spitalul modular ATI de la Piatra Neamţ este funcţional! A fost realizat de ONG-ul Dăruiește viața!

Lasă un răspuns