Spitalul Judeţean în lupta cu Covid19: Se înfiinţează doar 7 posturi noi! Toate de portari!

Chemaţi azi în şedinţă extraordinară în care un proiect vizează alocarea de bani pentru Spitalul Judeţean pentru achiziţia de aparatură şi materiale sanitare în contextul pandemiei Covid 19, consilierii judeţeni mai au pe ordinea de zi şi alte proiecte de maxim interes public, inclusiv aprobarea organigramei şi a statului de funcţii de la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Schimbări apar în ceea ce priveşte 81 de posturi: este vorba de 74 de posturi deja ocupate sau existente în organigramă dar vacante (la care se fac diverse modificări, din diverse motive) şi 7 posturi noi, toate de… portari, după cum este menţionat în Referatul de aprobare nr. 6019 din 29.03.2020 care nu este semnat dar are menţionat numele preşedintelui Ionel Arsene (care este, probabil, şi iniţiatorul):

 

Aceste informaţii nu sunt doar verificate (aşa cum îşi dădea cu părerea, zilele trecute, un politruc cu aere de tătuc) ci, facem precizarea că documentele din acest articol provin direct de la sursă, adică de la Consiliul Judeţean Neamţ.

Evident că situaţia actuală impune angajarea de medici şi asistenţi cu prioritate (permisă, pe direct, la urgenţă, chiar şi de Ordonanţele Militare emise de Ministrul Vela) dar nu putem decât spera că aceste posturi se regăsesc printre cele vacante (adică neocupate până acum) şi că acestea vor avea şi titulari…
Documentul care poată numele preşedintelui CJ este dublat de Raportul de Specialitate semnat de directori din CJ, inclusiv de Adriana Elena Bosovici, directorul general al Direcţiei Economic care garantează astfel că totul este în regulă şi din acest punct de vedere.

Cu siguranţă că până la ora şedinţei extraordinare de CJ va apuca să fie semnat şi documentul care poartă numele preşedintelui CJ Neamţ (ca să fie legal şi asumat, documentaţia fiind, din acest punct de vedere incompletă juridic la momentul când a fost remisă consilierilor judeţeni şi cel puţin discutabilă, în condiţiile în care în preambului documentului semnat de directori scrie „văzând referatul de aprobare nr. 6019/2020 al domnului Ionel Arsene”). Şi astfel, unitatea sanitară (anunţată drept suport Covid 19, într-o videoconferinţă cu instituţiile centrale) va avea pârghiile legale pentru angajarea medicilor, a asistenţilor dar şi a celorlalte categorii de personal, inclusiv a celor 7 portari.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Spitalul Judeţean în lupta cu Covid19: Se înfiinţează doar 7 posturi noi! Toate de portari!

Lasă un răspuns