Spitalul județean, 244 pacienți COVID, încă pe atâtea paturi libere pe dispunere de pandemie. Altfel sunt 883 paturi…

Spitalul județean Neamț nu are pacienți, în acest moment, nici pentru o treime din cele 883 de paturi aprobate prin contractul cu Casa de Asigurări pe perioada de dinainte de pandemie. Și doar pe mai puțin de jumătate din numărul redus de paturi pentru perioada Covid (cu paturi mai distanțate sau cu oameni care blochează un salon întreg până vine rezultatul).
Un document remis chiar azi de Spitalul Județean Neamț arată că, în acest moment, în unitatea sanitară sunt 244 de pacienți cu Covid (202 confirmați, 42 suspecți).
Paturi libere pentru pacienți Covid sunt într-un număr mai mare decât cei internați. Adică 266 (137 pentru pacienți pozitivi, 23 pentru suspecți și 103 pentru pacieni pozitivi care au și alte afecțiuni asociate).

La spitalul județean lucrează circa 1800 de angajați. Conform reglementărilor, pe perioada pandemiei, Casa de Asigurări decontează spitalului un buget de cheltuieli care nu mai are legătură cu numărul de cazuri și cu problematica specifică ci la nivelul unei luni pline de dinainte de pandemie. Salariile celor 1800 de angajați reprezintă circa 85% din bugetul primit de la Casa de Asigurări.

D.V.
sursa foto P.O.G.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns