Spitalul de la Lețcani e și inundat! Oricum e închis de 2 luni că e frig afară…

Spitalul modular de la Lețcani nu poate fi deschis. Unitatea care a costat 13 milioane de euro a fost închisă acum două luni pentru că sistemul de climatizare nu făcea față, iar pacienții și medicii stăteau în frig. Acum apa de ploaie se infiltrează pe sub uși, până pe holurile care duc spre Terapie Intensivă, anunță Digi 24.

<<În urma ploilor abundente ploaia s-a infiltrat pe sub uși și a ajuns până pe holurile spitalului modular de la Lețcani.
Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase: „Există un spațiu destul de mare sub uși, după cum puteți observa și în momentul de față apa tot se prelinge în interiorul spitalului”.
Spitalul modular de la Lețcani ar fi trebuit redeschis săptămâna aceasta, la două luni după ce s-a pus lacătul pe el pentru că era frig în saloane. Un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății arăta existența a nu mai puțin de 31 de deficiențe. Una dintre ele viza tocmai sistemul de evacuare a apelor pluviale. După ce în Iași a plouat fără încetare aproape 24 de ore, apa a pătruns pe sub uși.
Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase: „Un spital trebuie să fie etanș. În momentul în care venim la serviciu, din punctul meu de vedere și nu numai, consider că trebuie să lucrăm în condiții optime”.
Șefa asociației care administrează spitalul de la Lețcani nu consideră că acest incident ar trebui sa împiedice redeschiderea spitalului.
Alina Popa, director al Asociației Euronest: „Aici plouă prin senzorul de la ușă. Peste tot unde vor mai fi probleme se vor rezolva. Din punct de vedere tehnic spitalul este pregătit să se redeschidă”>>, menționează Digi 24.

Alina Popa are imaginea publică de „pupilă a baronilor PSD din Regiunea Nord-Est”.

Spitalul Modular de la Lețcani a fost achiziționat cu bani de la CJ Iași (10 milioane euro) și de la CJ Neamț (3,2 milioane euro). Contractul cu firma turcească care a furnizat containerele și echipamentele a fost semnat pe 13 milioane de euro dar s-ar fi plătit, în final, doar 10 milioane de euro. Dar, în plus, CJ Iași ar fi plătit alte lucrări care au trebuit realizate în curtea în care a fost amplasat acest spital modular.

D.V.

 

Lasă un răspuns