Spital de Nebuni la Primăria și PSD Borlești! Doi primari se bat pentru aceleași likeuri…

Cei care urmăresc pe net ce se mai întâmplă în comuna Borlești, nu pot să nu observe că administrația și politica din respectiva comună e un fel de Socola rebranduită. De ceva timp, pe facebook, fostul primar Vasile Puică (care nu a mai putut candida din niște motive speciale, parafate de un fost prefect PSD de Neamț) are mesaje tip arc peste timp. Ca și cum tot el ar fi primar, ca și cum tot el ar conduce echipa consilierilor PSD.

Comuna Borlești are însă la timonă un alt primar. Tot PSD. George Mutu.
Care George Mutu, când mai butonează și el facebook-ul, vede cum fostul primar (pe care el l-a angajat în Primărie – nu mai știm statusul actual) se dă cocoș și mare ctitor de realizări administrative (care pleacă, firește, și din stadiul de proiect) din actualul mandat.

Ba, ca treaba să fie și mai clară, vineri, când tot bugetarul se gândește la week-end, Vali Puică a făcut o mândrețe de postare prin care își arogă merite pentru proiecte abia acceptate la finanțare prin PNDL 3 (Anghel Saligny).
Câți din borleștenii care intră pe facebook ca să vadă glumițe știu că Programul respectiv a fost inventat nu în fostul mandat al lui Puică ci în actualul mandat guvernamental, PNL-PSD (asta a și fost una din cauzele pentru care USR a fost zbuat de la guvernare) ?
Dar Mutu știe. Așa că și-a călcat pe inimă și i-a răspuns fostului primar (cu care mergea de mânuță în campanie).
I-a răspuns ironic și de fapt mesajul e pentru săteni. În esență, Mutu spune „Puică minte!”.

Drept e că la vederea unui asemenea circ (vezi cele 3 fotografii de mai sus) orice om normal se întreabă dacă nu cumva la Primăria și PSD Borlești s-o fi deschis vreo secție externă Socola…

Cum postarea lui Puică era betonată și cu omagiile de serviciu pentru Arsene, și cu o poză cu cei doi, unii fani PSD (sau Puică) de prin Borlești sau de prin județ au reacționat cu felicitările regulamentare. Unii din convingere, alții pentru că s-au dus pe fentă…

Răspunsul lui Mutu (poza 3 de mai sus) nu e „păcălicios” ci spune clar că Puică vorbește în numele lui nu al primarului și își arogă merite pe proiecte pe care nici nu le cunoaște, d-apoi să mai fi muncit la ele.
Și cum la Mutu pe cont pare a fi mai multă democrație decât la mentorul lui, comentariile sunt chiar interesante. Și savuroase. Le publicăm integral cu precizarea că sunt luate cu copy-paste de pe facebook și că răspunderea pentru afirmații (unele grave dar probe ioc!) revine respectivilor:

Teodor Doru Diaconita

O intrebare simpla,totul e in faza de proiect,nu stiu cate se vor rezolva,probabil nici jumătate,dar oare are rost lauda asta absurda;,,ca vine din partea primarului actual sau al celui anterior” banii vin di bugetul statului,al contribuabilului de rand, sau poate din fonduri europene ceea ce imi e greu sa cred,e mai greu de sterpelit de acolo”,nu cred ca vin la Arsene di banii proprii sa de la parlamentarii PSD etc,e drum firesc pe care deja trebuia sa fie realizat de foarte multi ani,dar incheie aici spunând doar atat;Folositii cu cap acesta brumă de bani.
Alexandra Lavinia Alexandra

Pai nu e mai ușor să vedem gunoiul din curtea vecinului decât propriul gunoi???. Unde sunt ulițele asfaltate pe care le-ați promis când umblați pe la porțile oamenilor??? Mulțumim pentru asfaltul de pe strada crinului mastacan !
Angelica Barcan

Succes maxim dl. Primar !
Sandy Nadejde

Numai podul de la Lutca costa atât dacă îl mai faceți în viitorii 20 de ani dar pentru cel de la Roznov, Girov de unde mălai sau așteptăm să cada întâi!
Purcariu Pavel

Mie îmi place de Arsenie că a făcut un pod pentru Maraton . Dar au trecut și camioane. La camioane sa rupt panglica nu sa mai tăiat.
Cezar Miron

Singura minciuna care a zis-o Puica,a fost sa te recomande pe tine ca primar pentru comuna borlesti,ce proiect ai făcut tu ?? Marele Primar care ești ce ai făcut tu în 2 ani în comuna borlesti, in rest de lucrări date pe bani ,comisioane etc… ce ai făcut??? Arata ??? Nu denigra pe nimeni căci datorita imaginei lui Puica ești primar. Visezi multe dar după ce o sa treci pe la DNA o sa ați dispară visele și figurile astea care le copii de la șeful tău. Ești,ai fost și vei fi o mascota.
Ionel Postolache

Cezar Miron pu(l)ica ăsta are cuvinte nu gluma. Ce recomandare și din partea lui. Poatei da și o diploma e meșter.
V-ați lămurit?
E clar, dincolo halatul era mai ieftin, nu ca la Borlești.

Da, politica românească și politica nemțeană ne oferă destule detalii care fac ca viața să nu fie monotonă.
Dar ca un fost primar să vină cu o postare din mandatul celui pe care l-a girat și să spună că e vorba de meritele lui iar al doilea să-l acuze pe primul de ipocrizie, minciună și impostură nu e chiar un fapt cotidian.
Dar da, la Borlești – slavă PSD! – se poate întâmpla așa ceva…

Mai rămâne ca și consilierii locali PSD să se apuce de mâine să aducă elogii separate, unul lui Puică, altul lui Mutu, și stocul cu halate cu mâneci lungi, care pot fi înnodate, se va epuiza rapid din acest colț de țară, mai ceva decât măștile de unică folosință când a dat pandemia de Covid.
Dar nu e bai, poate îl invită cineva pe celebrul Botezatu (care altădată avea ședințe foto prin birou pe la Arsene) și celebrul chiloțar de lux creează și un halat special pentru Primăria/PSD Borlești.

Revenind la un ton serios, ar fi de menționat că, din punct de vedere al organizării interne, PSD Borlești ține de fostul Colegiu 3, deci e o zonă coordonată politic de deputatul Ciprian Șerban.
Dată fiind ora târzie a redactării acestui text, nu am comis impolitețea de a-l suna la ora asta pe coordonatorul PSD de zonă.
Evident că, dacă va dori să exprime vreun punct de vedere cu privire la tangoul patetic în care sunt angrenați cei doi primari PSD de la Borlești (unul fost, celălalt actual) o poate face oricând, adresa de mail a redacției stându-i la dispoziție pentru orice eventuală replică.
Deschiderea redacției este valabilă și pentru președintele interimar PSD Neamț, dacă va considera util să aibă vreo reacție…

Oricum, cum spuneam, la Borlești e veselie mare.
Or fi mai scumpe pastilele cu mult decât în restul județului?

Vom reveni.

Daniel VINCA

One thought on “Spital de Nebuni la Primăria și PSD Borlești! Doi primari se bat pentru aceleași likeuri…

  1. Se bat pe bani noștri, a contribuabililor, apropo , câți bani sa alocat la Borlești și să vedem transparenta că până acum nimeni nu a afișat nimic din ce sa făcut cu bugetul local. Domn Primar actual de unde ati platit drumul de la Măstăcani făcut în campanie că ați preluat cu datorii așa ați spus, se zvonește că ați împrumutat tot la Patronul dumneavoastră sau ați compensat cu Bobeică. Ați început campania cam degraba

Comments are closed.