Spectacol de Gală a cuplului Hibovski cu Povestea Poveştilor! 10 ani de la prima reprezentaţie!

 

Soţii Hibovski (Maria şi Ghiţă, cum le spun iubitorii de frumos) şi partenera lor, Cristina Bodnărescu îi invită pe nemţeni la începutul week-end-ului la o porţie serioasă de teatru, de râs dar şi de meditaţie. Pentru că spectacolul Povestea Poveştilor care pleacă de la celebra poveste pentru adulţi a lui Creangă dar şi de la alte texte pe aceeaşi temă va avea o reprezentaţie de gală, la 10 ani după premiera curajoasă din 2007.

„10 ani de la prima reprezentație! 
POVESTEA POVEȘTILOR – spectacolul Teatrului TANDEM – este o încercare de a schimba ceva în receptor, de a-l determina pe spectator să accepte şi să manifeste acelaşi spirit liber cu care a creat şi a acţionat Creangă. Nimic mai mult, dar greu de înfăptuit! 
Acţiunea e simplă: se înregistrează pentru televiziune secvenţe din cunoscuta poveste a lui Creangă şi din mai puţin cunoscuta poveste a lui Mircea Nedelciu (un omagiu al celei dintâi). 
Un spectacol despre sărăcia dintotdeauna a românului simplu, sexul nefiind decât un pretext”, anunţă organizatorii în evenimentul distribuit pe internet.
Spectacolul regizat de Gheorghe Hibovki are loc vineri, 8 decembrie, de la ora 20, în spaţiul de la Tequila Bowling din Piatra Neamţ. Evident că dat fiind textuk de bază pe care e axată piesa, e vorba un spectacol cu limbaj licenţios.

De la premiera consumată în urmă cu 10 ani, acest spectacol a avut zeci şi zeci de reprezentaţii, nu doar în Neamţ ci şi în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Specialiştii au apreciat atât curajul montării unei asemenea piese dar şi faptul că, dincolo de limbajul neconvenţional, publicul asistă la o alertă suită de scene care mustesc de comic de situaţie, care generează întrebări despre oameni şi vremuri, care împletesc hohotul cu dilema.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns