Specialiștii nu dau buzna la concursul pentru șefia „Spitalului Morții” de la Neamț. Singurul înscris, pedigree în „imobiliare”

Spitalul Morții de la Neamț – așa cum este cunoscut Spitalul Județean în care pe 14 noiembrie 14 pacienți au fost uciși cu zile – nu se dovedește atractiv pentru specialiștii în management medical din România, care să aibă experiență în domeniu, fie în zona publică, fie în cea privată. Dovada este că la concursul pentru funcția de manager s-a înscris un singur candidat care, conform unei prezentări mai vechi din Mesagerul, și-a petrecut mare parte a vieții de adult în Canada de unde invocă mai ales experianța în afaceri imobiliare.

Concursul a fost organizat de Consiliul de Administrație al Spitalului aflat în această componență din mandatul precedent, președintele și secretarul județului Neamț blocând organizarea unei ședințe CJ în care, după incendiul de la Secția ATI, se dorea tocmai schimbarea unor membri din acest CA.

Alexandru Filimon nu este la prima încercare; el a candidat pentru același post și în 2018 dar a pierdut concursul în fața medicului Codruț Munteanu (care a demisionat acum un an și, ulterior, la un post central de televiziune a spus că a recurs la acest gest din cauza mafiei politico-administrative care controla real spitalul și făcea presiuni la care el nu a vrut să achieseze).

Horoscopul pare să-i fie acum mai favorabil nemțeanului întors din Canada, el pregătindu-și proeiectul de management în baza informațiilor obținute de la președintele CA-ului de la Spital (numit chiar de președintele CJ), după cum anunță tot Mesagerul de Neamț: ” În acest moment, orice nou candidat ar trebui, dacă vrea să aibă un mandat cât de cât decent în fruntea spitalului, să țină cont de dorințele, sugestiile și viziunea lui Dan Vasile Constantin. Alexandru Filimon ne-a confirmat că a stat de vorbă cu acesta, nu și cu Arsene, deoarece DVC este omul de la care putea primii informații despre proiectele în curs de implementare, despre cele care sunt în laboratoarele de la Consiliul Județean și, în general, despre problemele spitalului. El a ținut să precizeze că s-a înscris la concurs pentru că vrea să facă ceva în comunitatea în care trăiește și că nu face acest pas pentru avantaje materiale”.

Cvasi-necunoscut în Neamț ca manager (mai ales în domeniul medical), Alexandru Filimon pare a avea acum un horoscop favorabil pentru noul concurs. Întâmplător (sau nu!) într-un site-oficină apropiat de gruparea Arsene se transmite deja mesajul că jurnaliștii care scriu despre acest concurs ar fi parte a unor conspirații regizate de „Mafia din Spital”. Culmea este că spitalul e în subordinea CJ-ului condus de Ionel Arsene, 3 din cei 5 membri CA sunt numiți prin vot al fostei majorități PSD și unul din pixul Președintelui. Iar 6 din cei 8 directori interimari care s-au perindat numai în acest an în funcția de manager interimar au fost numiți tot de Arsene. Deci a cui ar putea fi „mafia din Spital” la care face referire oficina lui Arsene?
Sau sunt mai multe mafii, girate de aceeași putere (PSD) din fruntea județului și acum se luptă între ele?
Cât privește funcțiile de șefi de secții din Spitalul Județean Neamț, deținute și acestea, majoritar, de interimari, trebuie precizat că și concursurile pentru acestea ar fi trebuit organizate tot de CA-ul și directorii din ultimii ani de la Spital. Adică tot de oamenii numiți de Arsene. De ce nu au făcut-o?

Daniel Vinca

sursa foto – Mesagerul de Neamț

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns