Spărgători de mașini arestați preventiv. Pagubă de 30 de mii de lei!


Doi pietreni de 49, respectiv 50 de ani au fost arestați preventiv ieri pentru 30 de zile fiind acuzați de furt din autoturisme. Potrivit Poliției Neamț, bărbații sunt principalii suspecți în cazul unui furt ce a avut loc în urmă cu aproape o lună. Atunci, au ochit o mașină parcată pe bulevardul Traian, iar în timp ce unul ținea de șase, celălalt a spart luneta autoturismului și a furat banii pe care i-a găsit înăuntru.
În urma documentării activității infracționale, polițiștii au stabilit că la data de 24 mai 2017, unul dintre cei doi ar fi acționat prin spargerea lunetei unui autoturismului ce se afla parcat pe bulevardul Traian, din interiorul căruia a sustras o sumă de bani, cealaltă persoană asigurând locul comiterii faptei. Prejudiciul creat se ridică la peste 30000 lei”, a precizat responsabilul de relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.
Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele două persoane, iar în cursul aceleași zile aceștia au fost prezentaţi Judecătoriei Piatra Neamţ, care a dispus arestarea preventivă pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Alex SÎRBU