Șpaga la Spital, comparată cu Robor: „Scade când se fac arestări!”

Șpaga la Spitalul Județean Neamț (mai ales prin sugerarea condiționării actului medical) are un curs oscilant, precum indicele ROBOR – asta susține un cititor Vestea care e de părere că fenomenul e în scădere după ce au loc arestări pentru această infracțiune și că va putea crește din nou atunci când unii vor ajunge la concluzia că „autoritățile dorm”.

„Spaga este ca indicele Robor sau Euribor si cred ca ar trebui inclusa intr-o statistica sau in vreun grafic ….scade cand se fac arestari ,si creste cand autoritatile dorm ….Acum este in scadere vertiginoasa dupa arestarile de la ortopedie” – asta susține Costel Luncasu  într-un comentariu la un articol din Vestea.

Reamintim că 5 medici de la Spitalul Județean Neamț (4 ortopezi și un chirurg care lucra în Policlinică și pe problematică ortopedică) sunt inculpați și au fost reținuți pentru infracțiunea de luare de mită în formă calificată. Ulterior, 4 dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile iar al cincilea este cub control judiciar.

Cei 5 medici pe care Parchetul și DGA îi acuză de comiterea a 72 de fapte de luare de mită aveau lefuri nete lunare de circa 4000 euro. La perchezitiile efectuate in cauza, asupra unui singur medic s-a gasit suma de 60.000 lei.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns