ȘPAGĂ FĂRĂ DISCRIMINARE! Medicul Borș cerea mită și de la rudele angajaților Spitalului!

Arestarea celor 4 medici de la Spitalul Județean Neamț nu i-a întristat peste măsură pe ceilalți angajați ai unității sanitare. Poate și pentru faptul că cei 3 medici ortopezi și medicul chirurg Gheorghe Borș (care lucra în Policlinică și dădea concedii medicale pe afecțiuni care tineau și de Chirurgie dar și Ortopedie etc) și-au creat, în timp, renumele de „șpăgari fără limite”.

Dacă cei 3 ortopezi (Constantin Nanu, Florică Guțu, Gheorghe Berea) nu aveau nicio jenă în a cere și a primi sume de ordinul zecilor de mii de lei (și pentru tradiționala „șpagă” dar și pentru contravaloarea a diverse dispozitive medicale care, chipurile, ori nu erau decontate de Casa de Asigurări, ori nu s-ar fi aflat în stocul Spitalului), chirurgul Borș era cunoscut drept un adevărat PFA de încasat bani pe concedii medicale. Borș avea un adevărat renume de „Rezolvă Tot” și pentru cei care aveau nevoie de un Concediu Medical ca să aibă absențe motivate la serviciu în timp ce aveau alte treburi de rezolvat dar nu avea nicio jenă să îi pună să cotizeze și pe cei care erau îndreptățiți la prelungirea unor concedii medicale, pentru afecțiuni reale, inclusiv ca urmare a unor accidente.

Mai mult, de „impozitarea Borș” nu au scăpat nici rudele sau cunoștințele unor angajați ai Spitalului care au rămas siderați când medicul le spunea în față că „brânza-i pe bani”, deși pacienții respectivi erau absolut îndreptățiți pentru a primi respectivele documente.

Cititi si Surse: 600 milioane lei vechi găsiți la percheziția în cabinet, la un singur medic!
Medicii reținuți pentru mită, lefuri nete de câte 4000 de euro!

Astfel, o asistentă din Spitalul Județean Neamț, care se cunoștea bine cu medicul Borș a apelat la aceasta pentru prelungirea unui concediu medical pentru soțul unei prietene. Soțul era lat la pat după un accident grav de muncă (căzuse de pe o schelă, avea numeroase afecțiuni). Singura favoare solicitată, mai mult ca întrebare, s-a referit la necesitatea prezentării pacientului care avea evidente dificultăți de transport. Senin, medicul i-a spus asistentei că nu e nevoie să vină pacientul dar costă! Evident, soția pacientului a acceptat să dea darul pretins…

Un alt caz relatat de surse din Spital se referă la tatăl unei angajate a Spitalului care, undeva într-un sat, căzuse din căruță. problema era aceeași, o prelungire a concediului medical pentru omul imobilizat la pat. La fel, bunăvoința medicului Borș a fost contra a câteva sute de lei din leafa acelei angajate care la acel moment avea salariu de circa 1000 de lei…

Și cine știe câte astfel de cazuri cu șpăgi pretinse de la salariații Spitalului, de la rudele sau cunoștințele acestora nu are în portofoliul lui acest medic Borș!?…

„Dacă acest medic ar fi fost monitorizat un an-doi și apoi ar fi fost date înregistrările audio și video unui scriitor sau scenarist, probabil că ar fi ieșit un bestseller sau un film premiat. Nu că nu mai sunt și alți medici care nu primesc sau – mai grav! – care sugerează necesitatea mitei, dar doctorul Borș nu avea nicio limită. devenise o legendă a concediilor medicale din Policlinică, știam toți cum stau lucrurile, de fapt știa tot orașul. Așa că arestarea lui nu a surprins pe mai nimeni din spital și nici informația cu sutele de milioane de lei vechi găsite asupra lui”, a declarat una din sursele Vestea.

Cititi si Surse: 600 milioane lei vechi găsiți la percheziția în cabinet, la un singur medic!
Medicii reținuți pentru mită, lefuri nete de câte 4000 de euro!

D.V.

 

2 thoughts on “ȘPAGĂ FĂRĂ DISCRIMINARE! Medicul Borș cerea mită și de la rudele angajaților Spitalului!

  1. Sunt nevinovati, banii sunt economisiti cu sange si sudoare, n- au baut, n -au fumat…! Pe cat punem pariu ca scapa si o sa fie ca inainte!

  2. Nu dureaza mult si se vor intoarce la „datorie”….ii albeste vreun judecator mai „omenos”…probabil tot contra unei spagi consistente.Si apoi isi vor relua bunele obiceiuri…asta pana da peste vreun tip mai nedus la biserica care ii pune sabia la gat….si ii propune elegant sa isi faca meseria ca sa ramana intreg sau in viata. Asta ar merita,nenorocitii naibii….astia sunt medici???? Lepre ordinare….sper sa ii bubuie la racoare pana nu or mai putea sa stea jos.

Lasă un răspuns