Soroceanu, DUPĂ CE A FOST DEMISĂ: Oricum nu aş fi lucrat eu pentru Guvernul acesta!

Citatul din titlu este un rezumat al unui mesaj foarte lung şi stufos făcut public de Daniela Soroceanu după ce a aflat toată lumea că, din aces moment, este ex-prefect.

<<Dragii mei, după sutele de mesaje de mulțumiri și încurajări, primite în ultimele zile, a venit rândul meu să spun „Vă mulțumesc!”.
De ce acum? Pentru că nu vreau și nici nu mă lasă conștiința să fiu reprezentantul unui Guvern ce acționează împotriva nemțenilor! Nu pot să reprezint interesele lor și să merg să conving lumea că măsurile de austeritate sunt bune, că e bine să aveți mai puține drepturi și mai multe obligații. Să vin să vă spun că e normal să fie luați bani de la educație și transporturi! Nu pot! Pentru că nu sunt a „lor”, ci a voastră, a tuturor nemțenilor cinstiți. Nu sunt a politicienilor, ci a oamenilor>>, spune Soroceanu în stilu-i caracteristic din ultimele luni, subliniind nu doar diferenţa dintre ea şi Guvernul Orban ci una mult mai aplicată, o diferenţă majoră între ea şi totalitatea politicienilor. 

E un discurs cel puţin ciudat în contextul în care tot nişte politicieni dintr-un Guvern o numiseră anterior în funcţia de prefect. Cât priveşte strategia de a spune că oricum nu ai fi lucrat pentru un Guvern abia după ce ai fost demis din funcţie, e o nuanţă care rămâne la aprecierea fiecăruia. Mai ales că în ţară chiar au fost prefecţi PSD care pot face această afirmaţie, respectivii dându-şi demisia din funcţiile ocupate şi neaşteptând să fie demişi.

Probabil că suprapunerea mesajelor publice peste situaţiile de fapt ţine, cumva, şi de esenţa cuvintelor „demnitari”/”demnitate”. 

Mai jos, postarea respectivă:

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns