Soroceanu comparată cu Dăncilă! „Ce facem în sfertul de oră în care o aşteptăm, tumbe prin sală?”

Daniela Soroceanu (prefectul de Neamţ) este tot mai mult acuzată de aroganţă şi de accese de dictatură personală de cei care nu contenesc să se minuneze de deciziile ei, foarte ferme şi aplicate pe nişte detalii formale în timp ce judeţul Neamţ şi instituţiile din subordinea Prefecturii se confruntă cu probleme reale mult mai grave în fond.

Felul în care au fost convocaţi primarii la Colegiul Prefectural de miercuri (Ce umilinţă! Primarii nemţeni, VERIFICAŢI LA BULETIN de Prefectureasă!) este comentat în fel şi chip de nemţeni, chiar de primari sau de alţi lideri de opinie. Astfel, primarul Nicu Chirilă de la Ruginoasa nu s-a sfiit ca în mod public, pe o reţea de socializare, să expună un comentariu ironic la adresa ideilor măreţe ale Danielei Soroceanu: „Ma intreb…de la 14.45 la 15.00 ce facem ??? Cred ca nu facem tumbe prin sala…”

Reamintim că la respectiva şedinţă, primarilor li s-a pus în vedere să aibă buletinele (cărţile de identitate la ei) ca să poată fi verificaţi la intrare şi, de asemenea, li s-a invederat că accesul în sală are loc până cu un sfert de oră înainte de întrunire. Altfel spus, la fel ca la meciurile de fotbal cu zeci de mii de spectatori, prefectul Daniela Soroceanua fixat un interval de timp tampon (de 15 minute) în care, practic, participanţii o vor aştepta pe ea să coboare în sala de şedinţe.

Ironia primarului Chirilă este evidentă, referirea la faza cu „tumbele” vizând-o pe premierul Viorica Dăncilă devenită (iar!) celebră în urmă cu câteva zile când, la deschiderea unei acţiuni la Piteşti a fost tratată ca un mare conducător comunist prin faţa căruia au defilat plutoane de copii iar o fetiţă de 3 ani fost pusă să facă o tumbă în faţa şefei Guvernului.

Nicu Chirilă nu se sfieşte să catalogheze drept „penibilă” invenţia cu legitimarea primarilor de Neamţ de către prefectul de Neamţ, situaţie care, ăn fond, sugerează că prefectul nu-i cunoaşte pe ărincipalii aleşi ai nemţenilor: „Sunt lucruri mult mai serioase de rezolvat in frumosul nostru judet turistic. Ma refer in primul rand la drumul national DN 15 D Piatra Neamt -Roman care arata ca dupa razboi. Au fost defrisati plopii ani trecuti si acum acostamentele arata groaznic iar administratorul drumului nu face nimic. Aceste lucruri care pentru unii par minore in context turistic cantaresc foarte mult.Imaginea unui judet, a unei comune sau a unei gospodarii se vede de la intrare, ori la noi toate intrarile rutiere din judet arata jalnic.. asta dupa o vizita la sfarsit de sapatamana in zona ardealului…sa inteleg ca acolo se poate si la noi nu ??? Cat despre legitimare… eu personal cred ce este o situatie penibila atat timp cat intre noi si prefectura nu exista relatie de subordonare ci de colaborare si cred ca noi primariile putem functiona fara prefectura dar prefectura fara noi sigur nu. Sa speram la zile mai bune si cu mai multa colaborare dragi colegi primari”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns