Soroceanu a dat lovitura! Postarea tip „audiențe online”, 1400 like în 2 zile! Fără #doarUniti sau alte haștaguri

1400 de like în 2 zile și jumătate – acesta este un adevărat record atins de prefectul Daniela Soroceanu cu o postare făcută acum 2 zile pe pagina ei de facebook.

Mesajul postat e unul mult mai tehnocrat și mai generos decât toată imaginea de până acum, Daniela Soroceanu invitând practic la un fel de „audiențe online”, nu video ca primarul Dragoș Chitic, ci in format scris.

Prima mesajul respectiv, Daniela Soroceanu îi invită pe nemțeni să-și spună păsurile cu privire la administrația locală, la primari, la consilieri: „Vă simțiți nedreptățit(ă) de cei care vă reprezintă? Primari, viceprimari, consilieri locali? Sunteți de părere că vă sunt încălcate drepturile? Eu sunt Prefectul județului Neamț. Un înalt funcționar public al statului român, plătit din banii dumneavoastră și trebuie să vă ajut! Vă rog să îmi acordați încrederea dumneavoastră și să mă informați despre orice abuz sau orice nu funcționează corect în relația cu cei care vă reprezintă pe plan local. Mă puteți contacta aici sau mă găsiți la Instituția Prefectului Județul Neamț”. 

Și, în paralel cu likeurile, au început să curgă buluc și reclamațiile cu privire la admninistrația locală din toate localitățile județului. Evident că, fiind cei mai mulți ca pondere, primarii PSD sunt cei mai criticați în aceste comentarii.

Apropos de cifre, la 1400 de likeuri sunt si peste 180 de comentarii în postarea principală. Sunt și 230 de share, dar acestea nu au prea mare relevanță întrucât o simplă expandare a butonului SHARE arată că mai mult de 3/4 dintre redistribuiri sunt pe model postac. Adică salariați de la cancelarie sau câțiva activiști notorii de la PSD care au dat, fiecare, zeci de share. Mai există o categorie de share, cele date de niște pagini cu numele comunelor din județ, dar absolut nerelevante ca impact (fiecare pagină din asta a reușit să capaciteze 2-3 like, adică jenant de puțin pentru niște operațiuni făcute acum mai bine de două zile – pe 23 martie la ora 10-11).

Deci nu shareurile „la comandă” au ridicat impactul ci conținutul mesajului. În premieră, prefecta Soroceanu a renunțat în mesaj la #DoarUnitiSuntemoForta și alte hastaguri-slogan la fel iritante (nu s-a abținut, totuși, la câteva comentarii…). Textul mesajului este unul care vine în întâmpinarea unei mase critice, a oamenilor nemulțumiți de ineficiența sau aroganța unor administrații locale. De asemenea, și fotografia însoțitoare este una lipsită de bizbrizuri sau de detalii și accesorii ridicole, cu o expresie a feței corectă (nici hlizită, nici încrâncenată tip Gestapo ca în celebra fotografie cu fundal negru).

D.V.

One thought on “Soroceanu a dat lovitura! Postarea tip „audiențe online”, 1400 like în 2 zile! Fără #doarUniti sau alte haștaguri

  1. Prefectul nu tb sa fie mediator? Asta nu este audienta online este instigare la scandal chiar acum înainte de campania electorală.

Lasă un răspuns