Soluție de avarie pentru plata lefurilor profesorilor: Redistribuire până la rectificarea bugetară

Mai multe școli din Piatra Neamț care riscau să rămână fără bani de salarii vor primi fonduri pentru acoperirea acestui tip de cheltuieli. Consilierii locali pietreni au aprobat în această dimineață  un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2016, tocmai în acest scop. Asta după ce Inspectoratul Școlar Județean a cerut Finanțelor Publice sprijin pentru ca situația să nu degenereze.
Practic, anumite sume de bani vor fi mutate din conturile acelor școli care deocamdată au fonduri pentru plata salariilor către instituțiile care riscau să nu poată onora plata lefurilor.
În Piatra Neamț, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ și Colegiul Tehic Piatra Neamț vor primi câte o sută de mii de lei în plus. La Școala Gimnazială „Elena Cuza” vor ajunge 170 de mii de lei, iar la Asachi 120 de mii de lei. Și Colegiul Național „Petru Rareș” va mai primi 140 de mii de lei. Singurele unități ale căror bugete pentru cheltuielile de personal se reduc sunt Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Postliceală Sanitară, care rămân fără 200 de mii de lei, respectiv fără 6 mii de lei.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț, doar 19 școli din județ dispun în acest moment de fonduri suficiente pentru a asigura plata integrală a salariilor până la finele lui 2016, majoritatea în mediul rural.
Cum sfârșitul anului se apropie iar fondurile profesorilor sunt „pe sponci”, se așteaptă o rectificare bugetară care, potrivit datelor deocamdată neconfirmate ar urma să aibă loc pe 25 noiembrie.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.