Șoferul fugar care a accidentat-o pe fata de 14 ani, reținut


Tânărul de 26 de ani care a accidentat vineri după amiază o adolescentă pe trecerea de pietoni de la Ozana – știrea inițială AICI –  a fost reținut, informează IPJ Neamț. Cu câteva minute înainte de a o izbi cu mașina pe tânără, un șofer suna la 112 să anunțe că același tânăr, aflat la volanul unui BMW, schimbă încontinuu benzile de circulație și merge cu motorul turat la maximum. Un echipaj de poliție a plecat pe urmele lui și, deși i s-a solicitat în repetate rânduri să tragă pe dreapta, tânărul, de loc din Dobreni, a refuzat. Ajuns la intersecția bulevardului Decebal cu Piața 22 Decembrie, a pătruns pe contrasens pentru a evita mașinile ce staționau la culoarea roșie a semaforului, iar la revenirea pe sensul său de mers nu a mai putut să o evite pe tânăra care se angajase în traversarea străzii regulamentar.
Numai că nici de această dată bărbatul nu s-a oprit, continuându-și deplasarea spre Bicaz. Mașina a fost dată în consemn tuturor echipajelor de poliție rutieră, fiind găsită după mai bine de două ore ascunsă pe un drum forestier, la 2 kilometri de sfârșitul străzii Peste Punte.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, i-au fost recoltate probe biologice, pentru a se vedea dacă nu cumva se află sub influența unor substanțe interzise. Bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.