Șoferiță prinsă cu țigări de contrabandă

O pietreancă riscă să ajungă după gratii, după ce a fost depistată în trafic având în mașină 10 cartușe de țigări de contrabandă se arată într-un comunicat al Poliției Neamț.
Șoferița de 56 de ani a fost oprită de polițiștii din Români vineri seară, pentru un control de rutină. Filtrul a fost organizat între localitățile Giuleşti şi Prăjeşti, pe drumul comunal 95, iar oamenii legii au verificat mai multe autovehicule în vederea prevenirii infracțiunilor judiciare, dar și a actelor ilicite de comerț.
Cu acest prilej, a fost depistată în flagrant o femeie de 56 de ani, din Piatra Neamț, care deţinea în autoturismul condus cantitatea de 100 pachete de ţigări, respectiv 2000 ţigarete, ce aveau aplicate timbru fiscal emis de autoritățile Republicii Moldova. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Cele 100 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns