Șoferii se pot bucura! Prefectul pune poze de la o ședință despre Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț!

Șoferii din Neamț și din toată țara pot fi mulțumiți și felicita autoritățile. Într-un comunicat de presă transmis ieri, prefectul de Neamț, Adrian Niță spune o poveste lungă despre… o ședință a unei comisii tehnice la care a participat și el și pune și un snop de poze.
Că mașinile și oamenii nu circulă nici pe comunicate, nici pe poze, nici pe hărți în care unii privesc cu o preocupare mimată este mai mult decât evident. La fel de evident este că 4 poze din cele 5 postate îl au acolo, în imagine și în chinurile facerii și răs-facerii autostrăzii chiar pe prefect.

Oricum, șoferii care plătesc roviniete pentru dreptul de a se bucura de drumuri mediocre în România probabil că sunt mega-liniștiți când văd astfel de imagini. Prefectul a renunțat de data asta la sacoul roz de campanie și, alături de el, sunt diverși funcționari (la fel de preocupați), unii la cravată, alții (chiar la papion), ba unii chiar și cu tradiționala cămașă românească.

Un cititor Vestea ne-a semnalat încă de ieri că pozele cu prefectul privind MAXIM DE PREOCUPAT în hărți amintesc de imaginea mult mai celebră, cu un fost ministru (tot PSD ca și Adrian Niță) privind la petecul de asfalt peste o bucata de șosea care fusese afectată de inundații și ne-a și trimis – tot cititorul – câteva decupaje interesante:

Mai jos, pentru informarea completă a șoferilor care plătesc roviniete și așteaptă minunea de autostradă, comunicatul integral emis de Prefect:

<Am participat la ședința Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Sectiunea II: Miercurea Nirajului- Leghin” ce s-a încheiat acum câteva minute.

Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor avizatoare, respectiv APM Neamț, Garda Națională de Mediu, CNAIR, SGA Neamț, Directia Silvică, Garda Forestieră, ISU Neamț, DSP Neamț, Direcția Agricolă, Consiliu Județean, care au prezentat puncte de vedere, dar și consilierul ministrului transporturilor, domnul Cătălin Urtoi, împreună cu reprezentantul CNAIR, domnul Gheorghe Ioniță.

Proiectantul a făcut o descriere a proiectului și a depus un Memoriu de Prezentare pentru această secțiune, urmând ca, în baza lui, instituțiile avizatoare să vină cu propriile cerințe și observații pentru procedura de evaluare, in scopul obținerii acordului de mediu.

Primăriile de pe aliniamentul traseului A8 din județul Neamț, respectiv comunele Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig și Vânători Neamț au prezentat puncte de vedere cu avize favorabile în cadrul procedurii.

Proiectul autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, secţiunea 2 Miercurea Nirajului – Leghin va avea o lungime totală de 159 km.
Traseul va traversa teritoriul judeţului Mureş pe o lungime de 25,3 km, judeţul Harghita pe o lungime de 81,6 km şi judeţul Neamţ pe o lungime de 52,1 km.

Întâlnirea de astăzi a fost precedată de una ce a avut loc marți 03.05 la Miercurea Ciuc, la sediul APM Harghita, unde s-a desfășurat ședința CAT – Comisia de Analiză Tehnică, pentru secțiunea 2, zona de munte Miercurea Nirajului-Leghin de pe A8.

APM Harghita va transmite decizia etapei de încadrare către APM Neamț, care are competența delegată de către ANPM în cadrul procedurii de obținere a Acordului de Mediu și care este una favorabilă.

Conform calculelor preliminare, suprafeţele estimate a fi defrişate pentru secţiunea 2 a autostrăzii sunt de circa 1046,56 ha. Localizarea suprafeţelor necesar a fi defrişate în scopul realizării proiectului va fi prezentată şi analizată în cadrul Studiului de Evaluare Adecvată şi a Raportului privind Impactul asupra Mediului.
Realizarea proiectului propus presupune ocuparea de terenuri cu diverse categorii de folosinţă precum: terenuri agricole, terenuri neproductive, păduri, curţi-construcţii, drumuri, ape, spaţii verzi.
Terenurile afectate de traseul autostrăzii sunt situate în extravilanul şi intravilanul localităţilor, parte a domeniului public şi privat care se va expropria ca urmare a unei/unor decizii de expropriere, respectiv Hotărâri de Guvern.
Secţiunea 2 a autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ intersectează siturile Natura 2000 ROSCI0297 Dealurile Târnavei Mici – Bicheş, ROSPA0028 Dealurile Târnavelor şi Valea Nirajului, ROSCI0279 Borzonţ, ROSPA0033 Depresiunea şi Munţii Giurgeului, ROSPA0129 Masivul Ceahlău, ROSCI0270 Vânători – Neamţ, ROSPA0107 Vânători – Neamţ, precum şi arii naturale protejate de interes naţional RONPA0845 Parcul Natural Vânători-Neamţ şi RONPA0675 Rezervaţia de Zimbri.

Amplasamentul pe care urmează să se implementeze proiectul se suprapune cu 6 corpuri de apă subterană ce fac parte din Bazinele Hidrografice Mureş şi Siret.
Proiectul intersectează 18 corpuri de apă de suprafaţă ce fac parte din Bazinele Hidrografice Mureş şi Siret.

Nu au fost inregistrate contestatii la anuntul public de solicitare.
Punctele de vedere din partea membrilor CAT ce contin diverse mentiuni sau precizari vor fi inaintate beneficiarului.
Vor fi analizate şi definitivate în cadrul Studiului de Evaluare Adecvată şi Raportul privind Impactul Asupra Mediului>.

D.V.

2 thoughts on “Șoferii se pot bucura! Prefectul pune poze de la o ședință despre Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț!

 1. Bine ați spus poze, căci proiectul e departe de a primi măcar autorizație de construcție, darămite sa înceapă licitația și lucrările. Nici măcar studiul de fezabilitate nu este finalizat iar ei au emis certificat de urbanism. Am o curiozitate, cel cu chelie (cu spatele), din prima fotografie, nu este cumva celebrul Maricel Popa de la Iasi, partenerul lui Arsene de la Lețcani? Așa pare. Dacă da, ce caută la Neamț, vine sa preia atribuțiile lui Arsene, încă președintele CJ? Interesant…

 2. Acum cativa ani Nita s-ar fi tavalit de ras de asemenea scene demne de cascadorii rasului si filmele cu prosti.
  Acum,el a ajuns personajul principal de care rade toata lumea.
  A ajunge sa te cobori la un asemenea nivel de mizerie si prostitutie morala pentru ati face un ”rost in viata” rar mi-a fost dat sa vad.
  Aceasta poza este imaginea imposturii si a incompetentei pe salarii aberante a administratiei judetului Neamt.

  Cred ca nimeni nu mai are nici un fel de asteptari de la acesti impostori vizavi de constructia unui nou spital,infrastructura rutiera din Neamt,investitii,etc.

  Cu asemenea caricaturi incompetente falimentul tarii este iminent.

Lasă un răspuns