Şofer inconştient: A PUS ÎN PERICOL VIEŢILE OAMENILOR DIN AUTOBUZ

accident

Un conducător auto profesionist a dat proba maximă a inconştienţei: a virat stânga fix când autobuzul plin cu oameni era depăşit de un TIR cu remorcă. Numai norocul a făcut ca impactul să nu se soldeze cu o tragedie, cu un accident colectiv, fiind rănită uşor o singură pasageră.

“În ziua de 12.01.2015, în jurul orei 15.30,  polițiștii rutieri din cadrul Poliției mun. Roman au fost sesizați despre faptul că pe DN2 / E85, în localitatea Teţcani, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.

Din primele cercetări se pare că, în timp ce un bărbat de  49 de ani, din Roman conducea un autobuz pe DN2, având direcţia de deplasare către Suceava, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga, pe str. Ştefan cel Mare şi a intrat în coliziune cu un ansamblul de vehicule compus din autotractorul și semiremorcă, condus pe acelaşi sens de mers către Suceava, de către un bărbat de 27 de ani, din Buzău care s-ar fi angajat în depăşirea autobuzului, încălcând marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de mers.

 În urma accident a rezultat rănirea unei pasagere aflate în autobuz, o femeie de 59 de ani, din Tețcani.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Totodată în urma verificării documentelor de transport public de persoane, s-a luat măsura suspendării dreptului de utilizare a autobuzului.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă iar polițiștii au reținut permisele de conducere ambilor conducători auto”, precizează comunicatul Poliţiei Neamţ.

 

Lasă un răspuns