Șofer de autobuz, amendat cu 4250 de lei/A plecat în cursă cu două ore mai devreme


Un sătmărean în vârstă de 53 de ani s-a ales cu o amendă usturătoare, după ce autobuzul pe care îl conducea a fost oprit pentru control în comuna Tașca.
Conducătorul auto, angajat al unei firme de transport persoane, efectua o cursă regulată pe traseul Galați-Oradea, iar în satul Ticoș-Floarea a fost oprit de polițiștii nemțeni. Cu ocazia verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul nu a informat pasagerii cu privire la portul centurii de siguranță și nu a respectat obligația de a emite bilete corespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse. Totodată, s-a descoperit că bărbatul nu a respectat graficul de circulație aferent traseului și a plecat în cursă cu două ore mai devreme decât era prevăzut”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Pentru neregulile constatate, bărbatul a fost amendat cu 4250 de lei.
Pe parcursul săptămânii trecute., polițiștii nemțeni au controlat mașinile de transport persoane și cele destinate transportului elevilor, aplicând 217 amenzi. Cele mai multe dintre ele au fost date pentru nerespectarea legislației privind transportul de persoane – 217 cazuri, precum și pentru nepurtarea centurii de siguranță, în timp ce alți cinci șoferi au fost prinși vorbind la telefon în timp ce conduceau. De asemenea, unul dintre conducătorii auto a fost prins băut la volan, iar permisul de conducere i-a fost suspendat. Alți 17 șoferi au rămas pietoni, după ce au fost prinși încălcând regulile de circulație.

Alex SÎRBU

One thought on “Șofer de autobuz, amendat cu 4250 de lei/A plecat în cursă cu două ore mai devreme

  1. Dom’le am plecat mai devreme doar ca sa ma pot intoarce mai repede!!! :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.