Șofer beat, la volanul unui microbuz plin de călători

politie transport persoane
Un bărbat de 31 de ani din Podoleni, care conducea un microbuz plin de călători, a fost prins băut la volan marți dimineață, informează IPJ Neamț. Polițiștii pietreni l-au oprit pentru control în jurul orei 07.10, pe strada General Dăscălescu, în timp ce efectua o cursă regulată pe traseul Dumbrava Roșie-Piatra Neamț.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Neamț, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au reținut permisul de conducere conducătorului auto, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fiind sub influența alcoolului. În urma verificărilor privind legalitatea cursei de transport public de persoane efectuate nu au fost constatate abateri”, a precizat inspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al Poliției Neamț.
Fapta constatată de polițiștii pietreni este doar una din cele peste 300 de abateri sancționate în urma unei campanii derulată pe durata a două zile în întreg județul.
În urma controalelor efectuate, polițiștii nemțeni au aplicat 339 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 102 mii lei.
Majoritatea abaterilor constatate privesc depășirea limitei legale de viteză, în număr de 95, dar au fost sancționați și 5 conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, iar 3 pentru consumul de băuturi alcoolice. Totodată polițiștii au avut în vedere și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane sau marfă, 7 conducători auto fiind sancționați pentru abaterile constatate, doi dintre aceștia fiind depistați conducând sub influența alcoolului. În total, 17 permise de conducere au fost reținute și 16 certificate de înmatriculare au fost retrase”, a mai spus responsabilul de relații publice al IPJ Neamț.

Alex SÎRBU