Șofer băut la volanul microbuzului care transporta copii la școală

Viețile a 15 elevi din Borca au fost puse în pericol de către șoferul microbuzului școlar acre a fost depistat de către polițiști șofând sub influența băuturilor alcoolice. Incredibila descoperire a avut loc acum două zile, în cadrul unei acțiuni mai ample a Poliției Neamț, care a vizat tocmai siguranța copiilor care fac naveta cu aceste mijloace de transport.
“Un conducător auto depistat în timp ce conducea un microbuz de transport elevi, fiind sub influența alcoolului. Bărbatul de 55 ani, din Borca a fost depistat în trafic de polițiști, fiind oprit pe DN 17B, în localitatea Borca. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de până în pragul de 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1305 lei și reținerea permisului de conducere. Elevii, prezenți în mijlocul de transport condus de această persoană, au fost preluați, în siguranță, și transportați de către un alt microbuz la unitatea școlară”, informează purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.
Odată cu începutul noului an de învățământ, polițiștii rutieri au demarat și activitățile pentru asigurarea siguranței elevilor transportați la și de la școală. Astfel că, în săptămâna trecută polițiștii au intensificat activitățile de verificare a mijloacelor de transport elevi și de instruire a conducătorilor auto, conștientizându-i de riscurile la care se expun atât pe ei cât și pe cei mici, în cazul nerespectării prevederilor legale. După această primă etapă de informare și prevenire a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice, în data de 12.09.2017, Serviciul Rutier a organizat o acțiune de combatere a neregulilor săvârșite de conducătorii acestor mijloace de transport public. În urma activităților desfășurate în trafic, au fost controlat 80 de microbuze de transport elevi, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto depistați în afara legii. Sancțiunile aplicate au vizat conducerea autovehiculului sub influența alcoolului, nefolosirea centurii de siguranță și transportul, mai multor persoane decât numărul locurilor prevăzute în certificatul de înmatriculare, informează același comunicat.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns